Δέκα Αρχιερείς στα εγκαίνια του Αγ. Νεκταρίου Καστοριάς - (Φωτογραφίες)

ImageΜε λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010.

Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010, παρουσία πλήθος πιστών οι οποίοι κατέκλεισαν τον νέο Ιερό Ναό, εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και των σωμάτων ασφαλείας του Νομού Καστοριάς, τελέσθηκε ο Εσπερινός των εγκαινίων και η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου από την Αίγινα, το οποίο μετέφερε ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Χθες, Κυριακή 27 Ιουνίου 2010, τελέστηκε η τελετή των εγκαινίων και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον νεοεγκαινιασθέντα Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.

Προσκεκλημένοι Αρχιερείς του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, για να συμπανηγυρίσουν την μεγάλη ημέρα των εγκαινίων του μεγαλοπρεπούς Ναού του Αγίου Νεκταρίου, όπως σημείωσε και ο Επιχώριος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ήταν ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος προΐστατο της τελετής των εγκαινίων και της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ Εφραίμ, ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.

Να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, κατατέθηκαν στην Αγία Τράπεζα λείψανα Αγίων όπως προβλέπει το εκκλησιαστικό τυπικό.

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, καθώς και των Αγίων Αρσενίου του Καπαδόκου και Σάββα του εκ Καλύμνου, στη μνήμη των οποίων αφιερώθηκαν οι πλαϊνές Αγίες Τράπεζες των παρεκκλησίων του Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην ανοικοδόμηση του Ιερού αυτού Ναού, τίμησε με το ανώτατο παράσημο της τοπικής κατά Καστορίαν Εκκλησίας, το χρυσό σταυρό της Παναγίας της Μαυριωτίσσας, τον κ. Σπύρο Γρηγοριάδη και την οικογένειά του, ο οποίος με καθημερινό ζήλο και πάθος δεν κατέθεσε μόνο τον οβολόν του για τις ανάγκες του Ναού αλλά και προσωπική εργασία «για την ευπρέπειαν του Οίκου Του».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα εξήρε την προσωπικότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, και εξέφρασε τη βεβαιότητα του, πως θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο για προσφορά στον πάσχοντα άνθρωπο, όπως ακριβώς τον γνώρισε πριν από 30 χρόνια.

"Θα συνεχίσει να είναι ένας Επίσκοπος δραστήριος, αποτελεσματικός, ταπεινός, διακριτικός, φιλακόλουθος και φιλομόναχος", κατέληξε ο κ. Ευστάθιος.

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για μεγαλύτερο μέγεθος:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 63218
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!