Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στη Σιάτιστα η μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος άγει τα ονομαστήριά του.

Ο εορτασμός περιελάμβανε την παραμονή της εορτής τον μέγα πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό και αρτοκλασία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος συμπροσευχουμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παύλου και πολλών κληρικών της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης και άλλων Μητροπόλεων.

Κατά την τελεσθείσα πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την αγιώνυμο ημέρα της εορτής, συλλειτούργησαν μετά του εορτάζοντος Μητροπολίτου Παύλου, ο Σεβασµιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιόππης και Αριμαθαίας κ. Δαμασκηνός, ο Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος, οι Πανοσιολογιώτατοι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών και πολλοί ιερείς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Σισανίου και Σιατίστης.

Παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Σιάτιστας, το δημοτικό συμβούλιο και πλήθος πιστών από την Μητροπολιτική περιφέρεια Σισανίου και Σιατίστης, αλλά και από την ιδιαίτερη πατρίδα του Μητροπολίτη κ. Παύλου, την Χαλκίδα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασµιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιόππης και Αριμαθαίας κ. Δαμασκηνός ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο των Μεγάλων Αγίων Αποστόλων της Εκκλησίας  μας.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης Παύλος ζήτησε από όλους τους πιστούς να προσεύχονται και να εύχονται γι αυτόν να  είναι στερεωμένος στην πέτρα της πίστεως, που φανέρωσε ο Απόστολος Πέτρος και να έχει το φρόνημα του Αποστόλου Παύλου, που θεωρούσε τα πάντα σκύβαλα, ίνα τον Χριστόν κερδίσει.

«Να εύχεσθε, συνέχισε, σ’ αυτά τα ίχνη να περπατάει ο Επίσκοπός σας, προκειμένου να δίνει κατά το μέτρον της δυνάμεώς του, το σημείον της παρουσίας του Θεού εν μέσω του λαού, ώστε όλοι μαζί να πορευόμαστε αυτήν την οδό, που είναι η οδός της Εκκλησίας, που είναι η οδός της σωτηρίας μας, η οδός της ζωής μας, η καταφυγή μας».

Κατά την διάρκεια της ημέρας επισκέφθηκαν και ευχήθηκαν στο Μητροπολίτη κ. Παύλο οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φλωρίνης και Κιλκισίου, οι μοναχές της Μονής Μικροκάστρου, που έψαλλαν επίκαιρους ύμνους, αλλά και πολλοί πιστοί της Μητροπολιτικής περιφέρειας ευχήθηκαν «έτη πολλά» στον Σεβασμιώτατο κ. Παύλο.

Image

Image

Εμφανίσεις: 49124
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!