Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγ. Σαμψών του Ξενοδόχου

ImageΣτον Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου του Ναού Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού εορτάστηκε σήμερα Κυριακή 27 Ιουνίου, η μνήμη του Αγίου Σαμψών του Ξενοδόχου, ιερουργήσαντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Στη   Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι Ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων προς τιμήν των οποίων ο Μητροπολιτικός Ναός Μυκόνου καθιέρωσε από φέτος την πανήγυρη.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε: «…Ελλάδα είναι και η ασβεστωμένη αυλή ενός Εξωκκλησιού, ο ήλιος και η θάλασσα. Στην ευλογημένη μας πατρίδα, τη Μύκονο, τα εκατοντάδες κάτασπρα Εξωκκλήσια της, ο ήλιος και οι μοναδικές της θάλασσες, την κατέστησαν μεγαλώνυμη και περιάκουστη στα μήκη και στα πλάτη του κόσμου, ώστε ακόμη και σήμερα να είναι ο πρώτος σε προτίμηση τουριστικός προορισμός παγκοσμίως».

Επίσης πρόσθεσε «Προσευχόμαστε σήμερα για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων που εργάζονται φιλότιμα και φιλόπονα συνεργώντας και αυτοί με τον τρόπο τους στην πολιτιστική και τουριστική προβολή της πατρίδας μας και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, αλλά και τους παρακαλούμε, τους επισκέπτες της Μυκόνου να μην τους βλέπουν σαν οικονομικές μονάδες, αλλά σαν φίλους και γνωστούς, στους οποίους οφείλουμε να καταδείξουμε και την πνευματική Μύκονο, με τα Μοναστήρια της, τα εκατοντάδες Εξωκκλήσια της, τις λαμπρές θρησκευτικές εορτές της, τους ευσεβείς και απλοϊκούς ανθρώπους της, τις Ποιμαντικές νεανικές δράσεις της…»

Τέλος, να σημειωθεί, ότι πριν την απόλυση διανεμήθηκαν στους πολυπληθείς εκκλησιασθέντες εικόνες τους Αγίου Σαμψών, αντίγραφο της εικόνας που ιστορήθηκε και φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ναό.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 59949
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!