Ο Κίτρους Αγαθόνικος προεξήρχε επί τη εορτή της Αγ. Παρασκευής

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε σήμερα 26 Ιουλίου 2010 στην πόλη της Κατερίνης, η εορτή της Αγίας Παρασκευής.

Στον περικαλλή ιερό ναό της, γνωστό από την Φιλοκαλία του άοκνου προϊσταμένου του ναού και πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Κόλλια, τελέστηκε χθες ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Αγαθονίκου.

Να αναφερθεί, ότι τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαδόπουλος.

Σήμερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Αγαθόνικος προέστη της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έλαβε μέρος πλήθος κλήρου και λαού της Κατερίνης και των περιχώρων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Αγαθόνικος είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Νομάρχη Πιερίας κ. Γεώργιο Παπαστεργίου, εκπροσώπους των λοιπών Αρχόντων της πόλης και του Νομού, καθώς και να δεχθεί τις εγκάρδιες ευχές τους για απρόσκοπτη συνέχιση των καθηκόντων του.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο κ. Αγαθόνικος είχε μια σύντομη και εφήμερη περιπέτεια με την υγεία του, που τον κράτησε προσωρινά μακριά από τις λειτουργικές του υποχρεώσεις.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και τεμάχιο λειψάνου της αγίας Παρασκευής, το οποίο θησαυρίζεται εντός του ιερού ναού.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 82232
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!