Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Άγια Άννα στην Κατερίνη

ImageΜε λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010 η κοίμηση της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης, παρουσία πλήθους πιστών.

Το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο.

Ο Μητροπολίτης Τριπόλεως αναφέρθηκε στην ζωή της Αγίας Άννης, και στο έργο του μητροπολίτη Κίτρους κ. Αγαθονίκου, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια θεοφιλούς αρχιερατείας.

Το Σάββατο 24 Ιουλίου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης.

Επίσης, ο π. Ιγνάτιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ρόλο της μητέρας και της γιαγιάς, για την διαμόρφωση μιας σωστής και ελληνορθόδοξης οικογένειας.Image

Τέλος, αναφέρθηκε και στους αγώνες του Μητροπολίτη Κίτρους κ. Αγαθονίκου, για να χτίσει την ενορία της Αγίας Άννης σε μια περιοχή που παραδοσιακά κατοικείται από Ευαγγελικούς.

Εμφανίσεις: 105714
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!