Κηφισίας Κύριλλος: «Θέλω κληρικούς να χρησιμοποιούν σύγχρονα ποιμαντικά μέσα»

ImageΣυνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος έδωσε χθες, Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωροπού κ. Κύριλλος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος, αναφερόμενος στις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την επαρχία του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Βρέθηκα από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο της φωτιάς. Δυστυχώς κάηκαν εκτάσεις που αποτελούν ένα από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου. Οι ζημιές είναι τεράστιες και μεγάλη η οικολογική καταστροφή. Κάηκαν πάνω από 8000 στρέμματα, ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα, αλλά ζημιές σε σπίτια έχουμε, τις οποίες καταγράφουν οι αρμόδιοι  τοπικοί παράγοντες.

«Θέλω εδώ να πω ότι εντός των ημερών η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού θα ενισχύσει και υλικά 20 πυρόπληκτες οικογένειες, οι οποίες έχουν άμεση ανάγκη. Οι άνθρωποι είναι πολύ ταλαιπωρημένοι, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αυτά τα γεγονότα. Η περιοχή αυτή αποτελειώθηκε. Ότι πιάνει το μάτι από την Εθνική ως τον Κάλαμο είναι καμένα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος.

Σε  άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Κύριλλος αναφέρθηκε και στους στόχους του για τη Μητρόπολη Κηφισίας τονίζοντας, ότι « Η γενική διαπίστωσή μου είναι ότι η Μητρόπολη παρά την ταλαιπωρία της αυτά τα 5 χρόνια λειτούργησε άριστα, δεν έχει προβλήματα ούτε διοικητικά ούτε πολλά ποιμαντικά.»

«Οι ιερείς είναι αξιέπαινοι και μαζί με το λαό έφεραν αυτό το βάρος, για να υπάρξει η Εκκλησία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Γι αυτό συγχαίρω τους ιερείς που στάθηκαν στο ύψος της αποστολής τους, στα μέτρα των δυνατοτήτων που είχαν, επιτελούσαν το ποιμαντικό τους έργο», τόνισε ακόμη ο κ. Κύριλλος.

Επίσης, πρόσθεσε, ότι «Έλειπε, όμως η κεφαλή για να εμπνεύσει και να δώσει κατευθυντήριες γραμμές. Προσπαθώ μέχρι το Σεπτέμβριο να έχω μια εικόνα για το ότι συμβαίνει στη Μητρόπολη».

Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, τόνισε: «Έχω πολύ άξιους και νέους κληρικούς, που με βοηθούν σε αυτό το έργο και κατανοούν, ότι θέλω να  έρθουμε στη σύγχρονη εποχή και να χρησιμοποιήσουμε σύγχρονα ποιμαντικά μέσα, διότι μην ξεχνάμε ότι η Μητρόπολη αυτή δεν είναι επαρχιακή αλλά αστική».

«Πλέον πιστεύω, ότι θα μπει το νερό στο αυλάκι και από το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουμε όπως πρέπει να λειτουργεί μια Μητρόπολη», πρόσθεσε ακόμη ο κ. Κύριλλος.

Εμφανίσεις: 65280
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!