Ξεκίνησαν τα Δ΄ Παύλεια στην Κόρινθο - Υποδοχή λειψάνων

ImageΆρχισαν οι εορτασμοί για τα Δ'  Παύλεια Κορίνθου όπου μπροστά στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο ο μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμένου, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος και ο Μητροπολίτης Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ καθώς ο  αγιορείτης γέροντας ιερομόναχος Αντύπας ηγούμενος του Ιβηρίτικου κελίου της Αγίας Άννης στις Καρυές με συνοδεία άλλων ιεροψαλτών από το Άγιο Όρος.

Κλήρος και λαός υποδέχτηκαν τα ιερά λείψανα εκ των εν τη Κορινθία Αγίων κατόπιν ετελέσθει πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαρτούμ.

Εν συνεχεία ακολούθησε ιερά αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό όπου έψαλαν αγιορείτες πατέρες, πάλι χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ.

Να αναφερθεί, ότι οι εκδηλώσεις για τα Παύλεια θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα με καθημερινές λειτουργίες και παρακλήσεις στους Αγίους της Κορίνθου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Δευτέρα το απόγευμα με τον Μέγα Συνοδικό Εσπερινό προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, πλαισιούμενου από Συνοδικούς Αντιπροσώπους καθώς και άλλους Μητροπολίτες.

Τα ιερά λείψανα εκ των εν Κορινθία Αγίων θα παραμείνουν ως και την Τετάρτη 30 Ιουνίου στον ιερό ναό αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι τα λείψανα των Αγίων που μεταφέρθηκαν είναι: Η Τιμία χείρα του Οσίου Παταπίου, η Τιμία κάρα του Αγίου Σωφρονίου Ιεροσολύμων, η Τιμία κάρα της Οσίας Υπομονής, τα Ιερά λείψανα των Αγίων Γεωργίου του Οσίου Νίκωνος, του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, του Αγίου Μακαρίου και του Αποστόλου Ιάσονος του εκ των Ο΄.

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 46206
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!