Εορτή του Προφήτη Ηλία στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας - Φωτογραφίες

ImageΜε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο λόφο του Προφήτη Ηλία.

Στον Εσπερινό της Δευτέρας αλλά και στη Θεία Λειτουργία, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος στο Θείο Λόγο του αναφέρθηκε στον πύρινο Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης αλλά και στον πύρινο λόγο του, στην πύρινη ψυχή του και στον πύρινο βίο που ακολούθησε.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, χειροτόνησε ένα νέο κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως σε πρεσβύτερο, τον Διάκονο π. Βασίλειο ο οποίος θα υπηρετήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Απόσκεπο Καστοριάς.

Στο λόγο που απηύθηνε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, αφού αναφέρθηκε στη δειλία που κυρίευσε σε δύσκολη στιγμή τον Προφήτη Ηλία και απομονώθηκε ώσπου να τον καλέσει και πάλι ο Κύριος να υπηρετήσει τον Θεό του, ευχήθηκε στον νέο κληρικό να ομοιάσει τον Προφήτη την ημέρα της μνήμης του οποίου εισέρχεται στον Αμπελώνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και να έχει τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος.

Και αν τον κυριεύσει η δειλία, φυσιολογικό ανθρώπινο γνώρισμα, να καταφεύγει στη μεσιτεία του Επιγείου Αγγέλου και του Επουρανίου Ανθρώπου, του Προφήτου Ηλιού.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Προφήτης Ηλίας είναι ο φύλακας και προστάτης των Γουνοποιών, τη μνήμη του οποίου τίμησαν οι Καστοριανοί, αφού η τέχνη της Γούνας είναι μοναδική στην πόλη της Καστοριάς.

Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχήθηκε σε όλους τους Γουνοποιούς, Γουνεργάτες και τις οικογένειες τους, να έχουν υγεία και δύναμη να συνεχίζουν να αγωνίζονται στις δύσκολες εποχές που διερχόμαστε έχοντας ως οδηγό τον Χριστό μας και μόνο.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 83559
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!