Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου θα δωρίσει οικόπεδο για αθλητικές εγκαταστάσεις

ImageΤην πρόθεση της Εκκλησίας να δωρίσει οικόπεδο προκειμένου να κατασκευαστεί ένας πολυχώρος αθλητικών εγκαταστάσεων στη Ζάκυνθο ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος στα πλαίσια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή τη συνάντηση που είχε προχθές το πρωί με τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Γ. Βασιλακόπουλο στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Θυμίζουμε πως ο κ. Βασιλακόπουλος είχε πρόσφατα βρεθεί στη Ζάκυνθο και δήλωσε πως θα στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες για την κατασκευή νέου κλειστού γηπέδου.

Ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα θα παραδοθεί στους ιθύνοντες ένας κατάλογος οικοπέδων ιδιοκτησίας της Εκκλησίας, ώστε να κριθεί ποιο είναι το καταλληλότερο για το σκοπό που χρειάζεται, ενώ έκανε γνωστό πως σύντομα θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να συναντήσει τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού  και Πολιτισμού κ. Νικιτιάδη.

«Οι ενέργειες των αθλητικών παραγόντων της Ζακύνθου αφορά ένα κλειστό κολυμβητήριο, που σήμερα λείπει αν και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα παιδιά. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι και έχουμε παραδώσει μια λίστα οικοπέδων για να επιλεγεί το καταλληλότερο.

Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τη νεολαία και να τη στρέψουμε σε σωστές επιλογές όπως είναι ο αθλητισμός» σημείωσε ο κ. Χρυσόστομος, συμπληρώνοντας πως η Εκκλησία πάντα στήριζε τέτοιους σκοπούς και φέροντας ως παράδειγμα το κλειστό γήπεδο της Παναγούλας θύμισε πως και αυτό το οικόπεδο είχε παραχωρηθεί από την Εκκλησία.

Το οικόπεδο αναζητείται μέσα στα όρια του Δήμου Ζακυνθίων και εφόσον υπάρξει δυνατότητα στόχος είναι να γίνει ένας πολυχώρος που δε θα περιλαμβάνει μόνο αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και άλλες εγκαταστάσεις, όπως συνεδριακό κέντρο κτλ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν τα όσα σχολίασε ο Μητροπολίτης αναφορικά με το θέμα που απασχόλησε πρόσφατα Νομαρχιακό Συμβούλιο και ΤΕΔΚ και αφορά την πρόταση αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου, για δράση του Πανεπιστημίου Πατρών και μελλοντικά για τη λειτουργία ακόμη και σχολής του συγκεκριμένου ανώτατου ιδρύματος.

«Πρώτα από όλα δεν μας πέφτει λόγος για πράγματα που αφορούν το Κράτος. Το Κράτος θα αποφασίσει τι θα γίνει και τι όχι! Ως πολίτης της Ζακύνθου θα ήμουν πάρα πολύ ευτυχής με μια τέτοια εξέλιξη! Αναρωτιέμαι όμως αν κάποιος από εσάς, πίστεψε σε αυτή την μπλόφα! Αν ήταν πραγματικότητα θα είχε ξεκινήσει πριν αλλάξει η Κυβέρνηση» τόνισε.

Εμφανίσεις: 67362
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!