Δωρεά Ασθενοφόρου από την Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων στο ΕΚΑΒ

ImageΑυτό που δεν  έκανε χρόνια τώρα η πολιτεία, το έπραξε η Ιερά Μονή Βαρλάαμ Μετεώρων δωρίζοντας ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας το οποίο παραδόθηκε χθες το πρωί και εντάσσεται στη δύναμη του ΕΚΑΒ για της ανάγκες της περιοχής.

Το χρόνιο αίτημα λοιπόν των εργαζομένων στο Κ.Υ. και το ΕΚΑΒ έγινε πραγματικότητα μόλις γνωστοποιήθηκε στον Καθηγούμενο της Μονής π. Ισίδωρο ο οποίος μετά από σύντομες διαδικασίες έλαβε την απόφαση και με την έγκριση του Σεβασμιωτάτου και διατέθηκε το ποσό των 75.000 ευρώ περίπου για την αγορά του.

Έτσι, χθες το πρωί σε μια λιτή τελετή στο Κ.Υ. Καλαμπάκας τελέστηκε ο Αγιασμός και η  παράδοση του χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ ο οποίος αμέσως μετά τόνισε μεταξύ άλλων: “Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Μονή, τον καθηγούμενο της π. Ισίδωρο και τους πατέρες αυτής για την προσφορά του ασθενοφόρου”.

Είναι πολύ σημαντικό  είπε να έχουμε τη βοήθεια του ΕΚΑΒ αν αναλογιστεί κανείς τι συνέβαινε πριν 50 χρόνια και ευχήθηκε το νέο ασθενοφόρο να είναι καλοτάξιδο και χρήσιμο για όλους τους συνανθρώπους μας.

Ο Αντιπρόεδρος του  ΕΚΑΒ κ. Τζανετής σημείωσε ότι το ασθενοφόρο είναι ότι τελειότερο διαθέτει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στα 25 χρόνια προσφοράς του και ευχαρίστησε την Ι.Μ. και τον καθηγούμενο της π. Ισίδωρο για την δωρεά του.

Υπογράμμισε ότι  είναι ιδιαίτερη τιμή για το ΕΚΑΒ καθότι με αυτή την προσφορά συνδέεται  με την μακραίωνη ιστορία της  Μονής και σημείωσε ότι συμπίπτει με την προσπάθεια τελειοποίησης και εκσυγχρονισμού του τηλεφωνικού του κέντρου.

Ο κ. Παπανίκος Διευθυντής του Κ.Υ. Καλαμπάκας εξέφρασε τις  ευχαριστίες εκ μέρους όλων των εργαζομένων  για τη μεγάλη δωρεά που θα πιάσει τόπο όπως είπε.

Πρόκειται για ένα  σύγχρονο εργαλείο στη διάθεση των συνανθρώπων μας που χρειάζονται βοήθεια είπε ο κ. Παπαπανίκος  και απευθυνόμενος στον κ. Τζανετή ζήτησε την ενίσχυση σε προσωπικό  του ΕΚΑΒ για την κάλυψη και  της νυχτερινής βάρδιας.

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μας η προσφορά και προσπάθεια του πατρός Ισιδώρου τόνισε η Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Πέτσα επισημαίνοντας πως η εκκλησία όπως πάντα βρίσκεται στο πλευρό της πολιτείας, κάτι που αποδεικνύεται σήμερα περίτρανα.

Είθε στο πρόσωπο  του πατρός Ισιδώρου να βρεθούν και άλλοι μιμητές της πράξης του είπε καταλήγοντας η κ. Πέτσα.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων  ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Αγρόδημος με τη σειρά του ευχαρίστησε για την προσφορά διαβεβαιώνοντας ότι  από την πλευρά τους θα κάνουν ότι  καλύτερο για τη βοήθεια στους συνανθρώπους και ζήτησε να επιλυθούν κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι καθώς και η εξεύρεση στέγης στην Καλαμπάκα.

Χαρούμενος για  τη μεγάλη δωρεά δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Μπουτίνας και ευχήθηκε να είναι χρήσιμο και ανέφερε πως είναι κρίμα να μην αξιοποιούνται τόσα δημόσια κτήρια στην Καλαμπάκα και αφήνονται να καταρρεύσουν.

Ευχές για την  αξιοποίηση της δωρεάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έδωσε τέλος ο καθηγούμενος της Ι.Μ. Βαρλαάμ π. Ισίδωρος τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως στα 50 χρόνια που είναι μοναχός εκείνο που προσπαθεί να διαφυλάξει, έχοντας δώσει όρκο στο Ιερό Ευαγγέλιο, είναι η αρετή της ακτημοσύνης.

«Τα χρήματα τη  μονής τα διαχειριζόμαστε κατανέμοντας τα σε τρία μέρη ήτοι: για την συντήρηση της Ι.Μ. που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και οφείλουμε να την παραδώσουμε στις επόμενες γενεές, τις λειτουργικές της ανάγκες και το τρίτο μέρος για φιλανθρωπικούς σκοπούς».

«Έτσι πράξαμε και  στην προκειμένη περίπτωση θέλοντας να συνδράμουμε στις ανάγκες των  κατοίκων της περιοχής και της παροχής βοήθειας όταν απαιτείται είπε και ευχήθηκε να υπηρετήσει όσο καλύτερα γίνεται το κοινωνικό σύνολο», τόνισε κλείνοντας.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 50721
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!