Θεία Λειτουργία τελέστηκε σε ακατοίκητο νησί της Μυκόνου

ImageΜε κατάνυξη και απλότητα στο απέριττο και χτισμένο μέσα στον βράχο Παρεκκλήσιο της Παναγίας, τελέσθηκε την Παρασκευή 11 Ιουνίου, η καθιερωμένη κατ΄ έτος  Θεία Λειτουργία, στο ακατοίκητο και σπανίας άγριας ομορφιάς νησί «Τραγονήσι», που βρίσκετε στα ανατολικά της Μυκόνου.

Στην Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Αιδεσιμώτατος Εμμανουήλ Γαλανάκης, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού της Μυκόνου, συμπροσευχήθηκε και ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, που μετέβη από το μικρό λιμάνι των Διβουνίων στον Καλαφάτη, στο Τραγονήσι με φουσκωτό σκάφος, συνοδεία  πολλών άλλων που μετέφεραν τους προσκυνητές.

Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος, μετέφερε την μικρή, λαϊκής τεχνοτροπίας, εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσης, που φυλάσσεται στην Μύκονο, και προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας  ομίλησε στους προσκυνητές, προς τους οποίους απευθυνόμενος, αφού τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία και τους κόπους τους.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, μεταξύ άλλων τόνισε: «...κατορθώσαμε σήμερα να μεταφέρουμε εδώ, στο ακατοίκητο αυτό νησί, ολόκληρη την Εκκλησία, με την θεία λειτουργία που τέλεσε, πάνω στο πέτρινο και απλό αυτό θυσιαστήριο, ο π. Εμμανουήλ και στην οποία μετείχαμε όλοι προσευχητικά, και αυτό είναι μεγάλη ευλογία Θεού!»

Επίσης, ο κ. Δωρόθεος, δεήθηκε και κάλεσε όλους να προσευχηθούν υπέρ της υγείας του εορτάζοντος Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Τέλος, το «Τραγονήσι» με χειρόγραφο δωρητήριο συμβόλαιο, που υπογράφουν όλοι οι κάτοικοι της Άνω Μεράς Μυκόνου το 1787, από ευλάβεια και ευγνωμοσύνη προς την Παναγία, δωρίθηκε στην Μονή «Παναγίας Τουρλιανής», της οποίας υπήρξε περιουσία, μέχρι το 1952, όταν περιήλθε στο Κράτος.

Image

Image

Εμφανίσεις: 61683
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!