Καστορίας Σεραφείμ "Η σκέψις όλων μας, βρίσκεται στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη"

ImageΜε  ιδιαίτερη ευλάβεια εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, η μνήμη του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του Ιατρού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, χοροστάτησε στον εσπερινό και λειτούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνωρος, όπου βρίσκεται παρεκκλήσι του Αγίου Λουκά, με την παρουσία των Αγίων Λειψάνων και των Ιερών Αμφίων του Αγίου Λουκά, τα οποία δώρισε το 2000 στον Μητροπολίτη Καστοριάς ο Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως κ. Λάζαρος.

Σημαντική ήταν η αναφορά του, μπροστά στο εκκλησίασμα και στον Ιερό Κλήρο, που παρευρέθηκε σύσσωμος λόγω της Ιερατικής Σύναξης που ακολούθησε μετά τη Θεία Λειτουργία, στη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα αλλά και στα ονομαστήρια του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Όπως  είπε χαρακτηριστικά, “Η σκέψις όλων μας, βρίσκεται στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, που σήμερα άγει τα ονομαστήριά του και υπό το ωμοφόριο του οποίου όλοι βρισκόμαστε".

"Του ευχόμαστε και προσευχόμαστε τόσο στους Αγίους Αποστόλους όσο και στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό του οποίου τα λείψανα προσκυνούμε, να μεσιτεύουν στο Άγιο Τριαδικό Θεό να του χαρίζει κρυστάλλινη υγεία και μακρότητα ημερών προς συνέχιση της τετιμημένης διακονίας του στον αμπελώνα του Κυρίου της υπ’ ουρανόν ορθοδοξίας", συνέχισε ο κ. Σεραφείμ.

Να σημειωθεί ότι συχνά πυκνά ο Σεβασμιώτατος Καστορίας αναφέρεται, όπως έχουμε πληροφορηθεί, με πολύ σεβασμό στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο πρόσωπο του Σεπτού Προκαθημένου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Αξίζει  επίσης να αναφέρουμε, ότι η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, είναι μια από τις πρώτες Μητροπόλεις στην Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία τιμά τον Άγιο Λουκά Συμφερουπόλεως τον Ιατρό, στη μνήμη του οποίου υπάρχουν δυο Ιερά παρεκκλήσια, ένα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνωρος και ένα στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κορεστείων Καστοριάς.

Image

Εμφανίσεις: 15729
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!