Με πρωτοβουλία του Καστορίας Σεραφείμ αναπτύσσονται σχέσεις της Καστοριάς με τη Λευκορωσία

ImageΗ πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, να προσκαλέσει και να φιλοξενήσει στην πόλη της Καστοριάς τον Μητροπολίτη Μπομπρούισκ κ. Σεραφείμ (Λευκορωσία) απέδωσε καρπούς.

Να αναφερθεί, ότι ο Επίσκοπος Μπομπρούισκ κ. Σεραφείμ αμέσως αποδέχθηκε την πρόσκληση του Μητροπολίτη Καστορίας, εκφράζοντας την επιθυμία να επισκεφθεί την Καστοριά μαζί με τον δήμαρχο Μπόντοχοβ (Λευκορωσία)

Αρχικά αναπτύχθηκαν οι σχέσεις των δυο Μητροπόλεων, και εν συνεχεία η σύσφιξη των σχέσεων των δυο πόλεων. Αυτό αποτέλεσε εφαλτήριο για την συνεργασία των δύο φορέων, σε επίπεδα τουρισμού και εμπορικών δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας 7 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Καστοριάς, του Δημάρχου Καστοριάς κ. Τσαμίση και άλλων φορέων του Νομού Καστοριάς με τον Επίσκοπο και Δήμαρχο από το Μπομπρούισκ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε αδελφικό κλίμα, συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι όλοι εξήραν τη σπουδαιότητα της κίνησης του Μητροπολίτου Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ο οποίος συμβάλλει σημαντικά τόσο στην ανάπτυξη των πνευματικών σχέσεων όσο και στην τουριστική - εμπορική συνεργασία των δυο πόλεων που συνεχίζουν οι δυο Δήμαρχοι κ. κ. Τσαμίσης και Μπόντοχοβ.

Εμφανίσεις: 69316
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!