Χαλκίδος Χρυσόστομος "Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος είναι δώρο Θεού για την Εκκλησία"

ImageΜε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σύρου, τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Μυκόνου, Κύθνου, Σέριφου, Σίφνου, Κιμώλου, Φολεγάνδρου Σικίνου και Δήλου κ. Δωροθέου Β΄.

Της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αιγίνης κ. Εφραίμ, συμπαραστατούμενος από τους Πειραιώς Σεραφείμ, Χαλκίδος Χρυσόστομο, Ζιχνών Ιερόθεο, Πατρών Χρυσόστομο, Σύρου Δωρόθεο,  Μεσσηνίας Χρυσόσοστομο, Παροναξίας Καλλίνικο και Επίσκοπο Λεύκης Ευμένιο.

Επίσης, στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν βουλευτές των Κυκλάδων, ο Νομάρχης, οι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η πρώην Βουλευτής Κυκλάδων κα Μανούσου, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα κ. Γεώργιος Βασιλείου καθώς και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια για τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Μητροπολίτης Σας, περιόδευε ως ιεροκήρυκας σ΄ αυτά τα όμορφα νησιά των Κυκλάδων προκειμένου να κηρύξει τον Ιησού Χριστό. Όλα τα είδε όμως ο καλός Θεός, ο ετάζων καρδίας και νεφρούς και γι΄ αυτό τον ανύψωσε εις το αρχιερατικό αξίωμα, αλλά και τον κατέστησε ποιμένα της θεοσώστου ταύτης επαρχίας»

«Αυτή την προαγωγή ο κ. Δωρόθεος δεν την είδε σας επιβράβευση και ευκαιρία για άνεση και καλοπέραση, αλλά την εξέλαβε σαν μια καινούργια ευκαιρία για να δώσει ακόμα περισσότερα στο λαό του Θεού, στην αγία του Εκκλησία για την δόξα του αγίου του ονόματος», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

Εν συνεχεία τόνισε: «Και ενώ τα χρόνια περνούν, εκείνος με σφρίγος νεανικό και πετώντας σχεδόν, συνεχίζει να τρέχει από νησί σε νησί, για να δει τους Χριστιανούς του, να τους ευλογήσει, για να δει τα νέα παιδιά και τα νήπια στα οποία δείχνει ιδιαίτερη αγάπη. Για να λειτουργήσει και να κηρύξει, για να αφουγκραστεί τον πόνο των ανθρώπων και να το κάνει προσευχή, για να ψηλαφίσει την υλική ανάγκη και να έλθει πρόθυμος αρωγός».

«Ένας Μητροπολίτης ο οποίος είναι δώρο του Θεού, όχι μόνο στην ιερά Σας μητρόπολη αγαπητοί αδελφοί, αλλά για όλη την Αγία Εκκλησία. Εμείς σήμερα οι συνεπίσκοποι του ήρθαμε σήμερα εδώ, για να τιμήσουμε τον Άγιο Δωρόθεο, αλλά και να ευχηθούμε στον καλό μας τον Δεσπότη, ο οποίος είναι γεμάτος από ευγένεια, ο οποίος δεν υπολογίζει κόπους και θυσίες, να του ευχηθούμε να έχει Μαθουσάλια έτη», τόνισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Χαλκίδος.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν σήμερα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, οι οποίοι όπως ανέφερε τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, στο δύσκολο έργο που επιτελεί στην Ιερά Μητρόπολη.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 52617
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!