Ο Επίσκοπος Μπομπρούισκ στη Μητρόπολη Καστορίας για την εορτή της Τριχερούσας

ImageΜε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνωρος Καστοριάς, προς τιμήν της Παναγίας της Τριχερούσης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπομπρούισκ και Μπίχοβ (Λευκορωσία) κ. Σεραφείμ και του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Να σημειωθεί, ότι σήμερα Κυριακή 6 Ιουνίου 2010, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των δύο Αρχιερέων.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπομπρούισκ κ. Σεραφείμ (Λευκορωσία) ήταν επίσημα προσκεκλημένος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Αιτία ήταν η συγγένεια που έχουν οι δύο πόλεις Μπομπρούισκ και Καστοριά, τις οποίες ποιμαίνουν οι εν λόγω Αρχιερείς, καθόσον η λέξη Μπομπρούισκ μεταφράζεται στα Ελληνικά Καστοριά (από την λέξη Κάστορας) καθώς και οι ομωνυμία (Σεραφείμ) των δύο Επισκόπων των δυο πόλεων.

Να αναφερθεί, ότι αφορμή της επισκέψεως, ήταν η συμπλήρωση ενός χρόνου από την έλευση της θαυματουργής εικόνος της Παναγίας της Τριχερούσης, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνωρος Καστοριάς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπομπρούισκ, την πόλη της Καστοριάς επισκέφτηκε και ο Δήμαρχος της πόλης του Μπομπρούισκ, ο οποίος παρακολούθησε τις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας, αλλά πραγματοποίησε συνομιλίες συνεργασίας και με τον συνάδελφό του Δήμαρχο Καστοριάς αλλά και τις υπόλοιπες τοπικές Αρχές του Νομού.

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 51066
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!