Σερρών Θεολόγος "Ήλθαμε να τιμήσουμε τον αδελφό Δωρόθεο" - (Φωτο)

Image«Σας καλωσορίζουμε Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι Άγιοι Αδελφοί, και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Η εδώ παρουσία Σας, σήμερα αποτελεί για μας το ποιο πολύτιμο δώρο για την ονομαστική μου εορτή», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, καλωσορίζοντας σήμερα στην Τήνο τους αδελφούς Αρχιερείς που έφτασαν για να εορτάσουν μαζί του, τα σεπτά ονομαστήρια του.

Συγκεκριμένα στην Τήνο αφίχθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Ιουνίου 2010, οι Μητροπολίτες Ύδρας Εφραίμ, Πειραιώς Σεραφείμ, Σερρών Θεολόγος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ζιχνών Ιερόθεος, Πατρών Χρυσόστομος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Λεύκης Ευμένιος, για να συνεορτάσουν με τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο τα ονομαστήρια του.

Εν συνεχεία μετέβησαν στον ναό της Παναγίας Τήνου, όπως εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, προεξήρχε της Δοξολογικής Δέησης.

Να αναφερθεί, ότι στο ναό παρέστησαν ο Δήμαρχος Τήνου, ο Έπαρχος, οι Αρχές του Τόπου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριάρχη Ιεροσολύμων στην Αθήνα, κ. Γεώργιος Βασιλείου και ο Δ/ντης του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "Romfea.gr", κ. Αιμίλιος Πολυγένης.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, προσφώνησε ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος.

Ο κ. Θεολόγος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Και πάλιν εφέτος η χάρις του Κυρίου μας και η  φιλοστοργη αγάπη της Παναγίας, μας ηξίωσε να έρθουμε στον ιερό και χαριτόβρυτο αυτό τόπο, πρώτον μεν για να αποθέσουμε ευλαβώς το χρέος τιμής και σεβασμού προς την Αγία Μητέρα του Θεού, την κυρία των Αγγέλων και μητέρα όλων των ανθρώπων. Ζητούμε από την Παναγία μας να μας χαρίζει δύναμη, δια να συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ο καθένας μας στην επαρχία του, όπου η χάρις του Θεού τον έταξε να διακονεί».

«Έτσι μ΄ αυτή την δύναμη να πληροφορούμε φιλοθέως έκαστος εξ΄ ημών την διακονία μας, εν μέσω κλύδωνος ο οποίος διαταράσσει συνθέμελα την πατρίδα μας, εν μέσω καιρών χαλεπών και περιστάσεων δυσκόλων, μεταφέροντες εις τον λαόν μας μας το αίσθημα της ελπίδας και της σιγουριάς. Διότι πραγματικά είναι μακάριο εκείνο το έθνος και ασφαλές, του οποίου ο Θεός είναι βοηθός και σκεπαστής. Ήλθομεν πρώτον λοιπόν ως ταπεινοί προσκυνητές στη χάρη της Παναγίας μας», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Σερρών.

Εν συνεχεία ο κ. Θεολόγος τόνισε: «Αγαπητοί, όμως συντρέχει ακόμη ένας λόγος της παρουσίας μας εδώ, και αυτός είναι, ότι ήλθομεν ενταύθα σήμερον δια να εκφράσομε την τιμή, και την αγάπη  μας προς το σεπτό πρόσωπο του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου. Ηλθομεν δια να τιμήσομεν βεβαίως, πρωτίστως τον Άγιο Δωρόθεο του οποίου  ο σεπτός Ποιμενάρχης σας επαξίως φέρει το όνομα,, αλλά και να τιμήσωμεν και τον αδελφόν Δωρόθεον, έναν Ιεράρχην ρηξικέλευθον, ο οποίος αγωνίζεται  δια την στερέωσιν της πίστεως του Χριστού και την οικοδομή του σώματος της τοπικής ταύτης Εκκλησίας.  Το όνομα της Εκκλησίας μας, είναι όνομα ενότητας, αγάπης και ειρήνης».

«Αυτά τα αισθήματα θα πρέπει να εκπορεύονται πρώτον  από την μεταξύ ημών αναστροφήν, έτσι ώστε και ο χριστώνυμος λαός του Θεού να στερεώνεται εις την πίστιν , να χαίρεται την ενότητα των ποιμένων του, και δι΄ αυτού του τρόπου  να απολαμβάνει των χαρισμάτων του Θεού», τόνισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, εμφανώς συγκινημένος καλωσόρισε του Αγίους Αδελφούς, στον πανίερο ναό της Παναγίας, οι οποίοι όπως τόνισε, ταξίδεψαν μακράν από τις εκκλησιαστικές επαρχίες τους, προκειμένου σήμερα και αύριο να τιμήσουν στην Ερμούπολη την ιερή μνήμη του πρωστάτου Αγίου Δωροθέου και την ελαχιστότητα του.

Επίσης, τόνισε: «Σας ευχαριστώ όλους και τον καθένα ξεχωριστά, ως ταπεινός και ελάχιστος επίσκοπος της ταπεινής αυτής Μητροπόλεως, που ο Θεός μου εχάρισε και μου εδώρισε. Διότι έτσι ηθέλησε η ανεξιχνίαστη βουλή Του, με την μεσιτεία της Παναγίας μας, αλλά και διότι έτσι θέλησε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος και ευεργέτης και πατέρας μας, Αρχιεπίσκοπος κυρός Χριστόδουλος. Δια των χειρών του οποίου άπαντες ελάβαμε την αρχιεροσύνη».

Εν κατακλείδι, ο κ. Δωρόθεος τόνισε «Αγαπητοί Άγιοι αδελφοί, θέλω να γνωρίζεται, ότι ενώπιον της ιεράς εικόνος της Παναγίας μας, πάντοτε προσεύχομαι να σας χαρίζει υγεία ακύμαντη, ανέφελη, πολυχρόνια και καλίκαρπη αρχιερατεία εις δόξαν του ονόματος του εν Τριάδι Αγίου Θεού».

Τέλος, να σημειωθεί, ότι παρετέθη γεύμα στο ξενοδοχείο "Tinos Beach" προς τιμήν των αγίων αρχιερέων, και εν συνεχεία αναχώρησαν για την Σύρο όπου στις 19:00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 37078
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!