Εικοστή έκτη επέτειος της ενθρονίσεως του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα

ImageΣτις 5 Ιουνίου 2010, ημέρα Σάββατο, πραγματοποιήθηκε στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου η 26η επέτειος της ενθρονίσεως του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα.

Με την παρουσία του πρωτοσύγκελου π. Γερασίμου Φωκά, των ιεροκηρύκων και πολλών ιερέων και διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία  για να τιμηθεί η επέτειος της ενθρονίσεως του ποιμενάρχη της νήσου.

Η τελετή έγινε όπως ορίζει το τυπικό της Εκκλησίας μας, με την ένδυση του Αρχιερέως με τα ιερά του άμφια στο σολέα του ναού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σπυρίδων μαζί με τους κληρικούς που τον πλαισιώνουν στα γραφεία της μητροπόλεως καθώς και των τριών διακόνων τέλεσε την Θεία Λειτουργία και μετά το πέρας αυτής, ο Πανοσιολογιότατος π. Δανιήλ Ζωγράφου με λόγια επαινετικά, αναφέρθηκε στον Μητροπολίτη  για την προσφορά του και την αγάπη του.

Παρόλο που ο ομιλητής ιερωμένος μακρηγόρησε, ο λόγος του  ήταν υπέροχος, κέντριζε το ενδιαφέρον και σε προκαλούσε να τον αφουγκραστείς.

Με βάση τη θεια ευχαριστία, ο π. Δανιήλ στήριξε αρχικά τον λόγο του και έπειτα αναφέρθηκε  για τα προτερήματα και τη δράση του μητροπολίτη Σπυρίδωνα.

Την εκδήλωση τίμησαν ο βουλευτής Κεφαλληνίας κ Ιθάκης κ. Σπυρίδων Μοσχόπουλος, και οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νησιού.

Μετά από τον τιμητικό λόγο, ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε όλους του παρευρισκομένους, τους πιστούς, τους ιερωμένους του και τους διακόνους, τους ψάλτες, και είπε, πώς θα  συνεχίσει να στέκεται δυναμικά στο πηδάλιο της εκκλησίας για την οποία τάχτηκε, όσο μπορεί και ο Θεός τον κρατεί γερό.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ακολούθησε κέρασμα και τράπεζα αγάπης για όσους παρέστησαν να τιμήσουν τον Μητροπολίτη κ. Σπυρίδωνα.

Image

Image

Εμφανίσεις: 53474
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!