Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός χειροτόνησε Διάκονο τον ανηψιό του Νικόλαο

ImageΟ Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός λειτούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Αμορίου του Δήμου Ορφέα. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε Διάκονο τον ανεψιό του κ. Νικόλαο Καρπαθάκη, πτυχιούχο Α.Ε.Ι. Ο π. Νικόλαος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Ευσεβείς πόθος του ήταν να χειροτονηθεί κληρικός και να διακονήσει την Εκκλησία. Έτσι πήρε την απόφαση να φύγει από την Αθήνα, να χειροτονηθεί κληρικός από τον θείο του και να διακονήσει την Εκκλησία στην ακριτική Μητρόπολη μας.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε Οικονόμο τον Εφημέριο της Ενορίας π. Δημήτριο Σταματίου. Παρών ήταν ο Δήμαρχος Ορφέα κ. Ευάγγελος Πουλιλιός.

Το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μετέβη στην πόλη του μεταξιού, το Σουφλί, όπου και στα πλαίσια της 7ης Γιορτής Μεταξιού και Πολιτισμού που οργανώνει ο Δήμος, εγκαινίασε το Δημοτικό Μουσείο της πόλης παρουσία της Δημάρχου κ. Αθ. Κακαλή και των λοιπών τοπικών Αρχών.

Εμφανίσεις: 32192
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!