Επίσκεψη Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ στην γενέτειρα του

ImageΣτις 28 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ επισκέφθηκε επίσημα την γενέτειρα του, το χωριό Βραγκιανά Καρδίτσας.

Τον Σεβασμιότατο υποδέχθηκε στην ιστορική Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ο Καθηγούμενος και Αρχιερατικός Επίτροπος Βραγκιανών, Αρχιμανδρίτης Λεόντιος Τσικριτσάκης ο οποίος μεταξύ άλλων καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο και τον ευχαρίστησε για την συνεχή πνευματική και ηθική υποστήριξη του προς την μονή και τον ευσεβή λαό της περιοχής.

Ευχαριστίες απεύθυνε και ο Δήμαρχος της περιοχής κος Αθανάσιος Οικονόμου εξαίροντας την προσωπικότητα του Σεβασμιωτάτου.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων αρχικά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και Ποιμενάρχη της περιοχής κ. Κύριλλο για την αγάπη του και την φιλοξενία του.

Στην συνέχεια ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Λεόντιο για την μεγαλοπρεπή υποδοχή που του επιφύλαξε.

Το Σάββατο 29 Μαΐου ο Άγιος Κυθήρων τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του πατρός του ιερέως Κωνσταντίνου Στεργιούλη καθώς και τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Αγίων Ματθαίου του Αποστόλου και Κοσμά του Αιτωλού.

Την επομένη, Κυριακή 30 Μαΐου εορτή των Αγίων Πάντων, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό ναό της περιοχής όπου και χειροθέτησε αναγνώστες τους Δημήτριο Αρβανίτη και Χρήστο Λαζαρίνη.

Image

Εμφανίσεις: 79491
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!