Δύο νέους Ιερούς Ναούς αποκτά η Ιερά Μητρόπολη Καναδά

ImageΤην Δευτέρα 12 Μαΐου ο Μητροπολίτης Σωτήριος τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ι. Ναού Αγ. Μεθοδίου και Κυρίλλου του Ελληνικού Σπιτιού στο Scarborough.

Είναι ένας περικαλλής  Ναός, Βυζαντινού ρυθμού, ο οποίος ανήκει στο Ελληνικό Σπίτι και θα υπηρετεί τις ανάγκες των τροφίμων του Ελληνικού Σπιτιού στην περιοχή αυτή, αλλά και των συγγενών τους και των ευλαβών πιστών.

Την Πέμπτη 20 Μαΐου ο Μητροπολίτης Σωτήριος τέλεσε τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Surrey, B.C., ο οποίος ανήκει στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Surrey B.C.

Τα θυρανοίξια τελέστηκαν με κάθε μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό Αγ. Μεθοδίου και Κυρίλλου. Εκτός από τον Ιερατ. Προϊστάμενο π. Χ.Σαρρή, συμμετείχαν ο Επίσκοπος Χριστοφόρος, πολλοί άλλοι ιερείς, οι Γενικοί Πρόξενοι, Ελλάδας κ. Δ. Αζεμόπουλος και Κύπρου κ. Σ. Αυγουστίδης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Σπιτιού κ. Π. Ξενίας, οι ευεργέτες του Ιερού Ναού και του Ελληνικού Σπιτιού και πολλοί άλλοι επίσημοι και πλήθος λαού.

Στο Surrey B.C. τα θυρανοίξια τελέστηκαν επίσης με κάθε μεγαλοπρέπεια. Συμμετείχαν, ο Ιερατ. Προϊστάμενος π. Κ. Τσιόλας, ο πρώτος ιερέας της Κοινότητας αυτής π. Ι. Κοντορράβδης, ο π. Δ. Παρτσάφας και ο π. Ε. Αραβαντινός, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Στρατιδάκης, οι Άρχοντες του Πατριαρχείου και πλήθος πιστών.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος δήλωσε: «Δοξολογία και ευχαριστία αναπέμπεται στον Τρισάγιο Θεό για την απόκτηση των δύο αυτών Ιερών Ναών και την μεγάλη πρόοδο της Εκκλησίας μας στον Καναδά. Ευχαριστίες εκφράζονται σε όλους τους ευεργέτες και δωρητές και όσους εκοπίασαν για την ίδρυση των Ιερών αυτῶν Ναῶν.

Επίσης, ευχαριστίες εκφράζονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είη το όνομα Κυρίου ευλογημένο εις τους αιώνας».

Εμφανίσεις: 44897
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!