Ο Φιλίππων Προκόπιος για την εορτή της Αγίας Λυδίας

ImageΗ ημέρα της επετείου μνήμης και της τιμής της Αγίας ενδόξου και Ισαποστόλου Λυδίας της Φιλιππησίας, μας δίδει και πάλιν την ευκαιρία να εορτάσωμεν με συναισθήματα βαθείας ευλαβείας και ευγνωμοσύνης την πρώτην ελληνίδα και ευρωπαίαν γυναίκα, που δέχθηκε το χριστιανικόν Βάπτισμα από τον Απόστολον των Εθνών και ιδρυτήν της Εκκλησίας των Φιλίππων Παύλον.

Ο εφετινός εορτασμός κατά το διήμερον 19 και 20 Μαΐου περιλαμβάνει :

1ον. Τας καθιερωμένας λατρευτικάς συνάξεις εις το ιερόν Βαπτιστήριον της Αγίας παρά τους αρχαίους Φιλίππους :

Τετάρτη το απόγευμα, 19 Μαΐου και ώρα 7, Πανηγυρικός Εσπερινός.

Πέμπτη το πρωΐ, 20 Μαΐου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία (ώρα 11) ομαδική Βάπτισις ενηλίκων εντός του ποταμού Ζυγάκτου.

2ον. «Επιστημονικήν Ημερίδα», υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως και με την πρωτοβουλίαν του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εις το νεότευκτον Συνεδριακόν Κέντρον «ο Απόστολος Παύλος», πλάϊ στο Βαπτιστήριον, την κυριώνυμον ημέραν της Εορτής, Πέμπτην 20 Μαΐου, μετά την Πανηγυρικήν Θ.Λειτουργίαν.

Με το θέμα : «Η Αγία Λυδία η Φιλιππησία, οι Φίλιπποι και η προς Φιλιππησίους Επιστολή» επιδιώκεται η προσέγγισις, μέσα από την επιστημονικήν γνώσιν των πανεπιστημιακών Καθηγητών, των πηγών και απαρχών της πίστεώς μας και η γνώσις του πλουσίου χριστιανικού παρελθόντος του ιδιαίτερα ευνοημένο από την πρόνοια του Θεού τόπου μας.

Όλοι εμείς, Κλήρος και Λαός της Αποστολικής Μητροπόλεως, ανταποκρινόμενοι θετικά εις το κάλεσμα της Μητέρας Εκκλησίας, εις τον ευλογημένον τόπον των Φιλίππων θα απολαύσουμε κατά την μεταπασχάλια λειτουργική περίοδο τις πνευματικές δωρεές της Χάριτος του Θεού και τον δροσισμό του Παναγίου Πνεύματος στις πηγές της πίστεως μας.

Ευχέτης πρός  Κύριον

Ο Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Image

Εμφανίσεις: 40327
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!