Αγωγή κατέθεσε η Μητρόπολη Λευκάδος για την υπόθεση του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος

ImageΑγωγή κατέθεσε η Ιερά Μητρόπολη για την υπόθεση Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Λευκάδος, ο οποίος βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία του Νησιού και αποτελεί ένα από τα πλέον αξιόλογα και ιστορικά μνημεία της πόλης αυτής, τόπο Λατρείας του Θεού και τιμής του Αγίου επί αιώνες μέχρι προ δεκαετίας, απειλείται όμως σήμερα με κατάρρευση.

Να αναφερθεί, ότι ήδη από τις 13 Μαΐου 2010 η Ιερά Μητρόπολις και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος κατέθεσαν αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λευκάδος κατά του κ. Σπυρίδωνος Μ. Τσαρλαμπά, ο οποίος επιμένει να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης δήθεν του Ιερού Ναού, εμποδίζοντας την πρόσβαση των πιστών εντός αυτού, ακόμη και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συζήτηση της αγωγής προσδιορίστηκε για την 11η Μαρτίου 2011.

Τέλος, η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας με την κατατεθείσα αγωγή ζητά, μεταξύ άλλων, να αναγνωριστεί ότι ο εναγόμενος δεν έχει δικαίωμα ιδιοκτησίας επί του ανωτέρω Ιερού Ναού και να επιτραπεί η πρόσβαση αυτής και των πιστών στο Ναό.

Εμφανίσεις: 19830
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!