Με λαμπρότητα η εορτή του Πολιούχου Λάρισας Άγ. Αχιλλίου

ImageΜε  ιερή συγκίνηση πλήθη πιστών συμμετείχαν  στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που  τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, με την ευκαιρία της ετήσιας μνήμης του που εορτάζεται στη Λάρισα, στην πόλη όπου έζησε και την οποία εποίμανε ο ίδιος ο Άγιος Αχίλλιος κατά τον 4ο μ. Χ. αιώνα.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, Βάρνης και Μεγάλης  Πρεσλάβας κ. Κύριλλο, από την  Εκκλησία της Βουλγαρίας, Ελασσώνος κ. Βασίλειο, Αυλώνος κ. Χριστόδουλο, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλο, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο, Κορίνθου κ. Διονύσιο και τους Επισκόπους Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο, Ρεντίνης κ. Σεραφείμ και Φωτικής κ. Διονύσιο και τέλος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Παράκλητο, το Πνεύμα της αληθείας, το οποίο  από την ημέρα της Πεντηκοστής συγκροτεί όλο τον θεσμό της Εκκλησίας.

Ανέδειξε τη σημασία που έχει ο φωτισμός του Αγίου Πνεύματος για τη συνοδικότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τη διατήρηση της ορθής πίστεως και των δογμάτων της, έτσι όπως έγινε και στην Αγία Α’ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας, κατά την οποία ο Άγιος Αχίλλιος αγωνίστηκε για την πίστη της Εκκλησίας μαχόμενος κατά των αιρετικών δοξασιών του Αρείου.

Image

Image

Εμφανίσεις: 37373
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!