Έντεκα Αρχιερείς στον εσπερινό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα η Θεσσαλική  πρωτεύουσα, η Λάρισα, τιμά και φέτος  τον πολιούχο και προστάτη της, τον  αρωγό και έφορό της, τον Άγιο Αχίλλιο επίσκοπο Λαρίσης, τον θαυματουργό  και μυροβλύτη.

Το  απόγευμα της Παρασκευής, 14 Μαΐου, τελέστηκε  με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου και φυλάσσονται τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου, με την παρουσία χιλιάδων πιστών, του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης καθώς και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης  και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος αφού καλωσόρισε στην πανηγυρίζουσα πόλη της Λαρίσης όλους τους παρευρισκομένους Μητροπολίτες και επισκόπους, δηλαδή τον χοροστατούντα Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, τους Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, Ελασσώνος κ. Βασίλειο, Αυλώνος κ. Χριστόδουλο, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλο, Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο και τους Επισκόπους Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο και Φωτικής κ. Διονύσιο, στη συνέχεια παρακάλεσε τον χοροστατούντα Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο να κηρύξει τον θείο λόγο και να απευθύνει λόγους αγάπης.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορίνθου αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου και συνέδεσε την επαγγελία του Θεανθρώπου για την έλευση του Παρακλήτου και την πρόσληψη και θέωση της ανθρώπινης φύσης μας με τη ζωή και τη δράση του Αγίου Αχιλλίου, ο οποίος βίωσε την ομολογία του Αποστόλου Παύλου «ζω δε ουκέτι εγώ, ζει δε εν εμοι Χριστός».

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 44486
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!