Εορτές Αγίου Χριστόφορου και Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

ImageΤην προσεχή Κυριακή 9 Μαΐου, η αγία μας Εκκλησία, τιμά την μνήμη του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, ο οποίος είναι προστάτης και πολιούχος της πόλεως του Αγρινίου.

Επίσης την Στ’ Κυριακή από του Πάσχα (Κυριακή του Τυφλού), με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τιμάται η σύναξη «πάντων των εν Αιτωλία και Ακαρνανία διαλαμψάντων Αγίων».

Επίκεντρο των φετινών εορτασμών θα είναι η πόλη του Αγρινίου και ο νέος Ιερός Ναός του πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους, προσκεκλημένοι του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ και Πολυανής και Κιλκισίου κ. ΕΜΑΝΟΥΗΛ.

Την παραμονή της εορτής και ώρα 07:30’ μ.μ. θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Γόρτυνος κ. ΙΕΡΕΜΙΟΥ.

Το πρωί της αγιωνύμου ημέρας θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και  στη συνέχεια η πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ.

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 06:30 μ.μ. θα τελεσθεί ο μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πολυανής κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και θα ακολουθήσει η λιτάνευσις του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθούν σε προσκύνηση ιερά λείψανα των τοπικών αγίων Ιωάννου του Βραχωρίτου, Ιακώβου του εν Δερβεκίστη και Ανδρέου του Ερημίτου. 
Εμφανίσεις: 53229
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!