Θεσσαλονίκης Άνθιμος «Έχουμε υποχρέωση να δείξουμε αγάπη στην Ελλάδα»

ImageΣτις εξελίξεις των τελευταίων ημερών όσον αφορά την οικονομία και την Ελλάδα, αναφέρθηκε σήμερα από άμβωνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «από τους σημερινούς πολιτικούς λείπει η προσευχή και η πίστη».

Συγκρίνοντας τους, με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε: «Αν και ο Πρόεδρος της Αμερικής είναι Καθολικός, έχει κατ’ επανάληψη πει για τα μεγάλα Εθνικά Θέματα της Αμερικής, ότι χρειαζόμαστε την προσευχή των Χριστιανών για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους σκοπούς τους οποίους έχουμε».

«Αυτή λοιπόν την προσευχή θα την κάνουμε και εμείς για την Ελλάδα μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτατος.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ανέφερε ένα γεγονός σχετικά με μια γυναίκα που είχε μεγάλη χαρά παρόλο μια δοκιμασία μεγάλη που περνούσε, τονίζοντας ότι «πρέπει και εμείς να έχουμε χαρά, δεν πρέπει να χάσουμε το θάρρος μας, θα πρέπει να σταθούμε δυνατοί».

Ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε και σε ένα θετικό συμβάν με τους αρχηγούς των κομμάτων, το οποίο όπως είπε άκουσε χθες, τονίζοντας: «Να πω και ένα θετικό συμβάν, άκουσα από τις κορυφές του πολιτικού μας βίου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που μιλούσε για την αγάπη και τη σωτηρία της πατρίδος, ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου μιλούσε για την αγάπη και την σωτηρία της πατρίδος και, την έξοδο της από την δοκιμασία. Επίσης, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά, να μιλάει για την αγάπη, για την πατρίδα, αλλά και ότι πρέπει να κρατήσουμε αγωνιστικό φρόνιμα. Τέλος, άκουσα και τον κ. Καρατζαφέρη να λέει και εκείνος καθαρά και ξάστερα να σώσουμε την πατρίδα».

Εν συνεχεία ο Παναγιώτατος, τόνισε ότι «Παρόλο τις δυσκολίες, παρόλο τους ενδοιασμούς, παρόλο τους φόβους, τις απειλές, τις προφητείες – που δεν γίνονται και δεν εκπληρώνονται – εμείς έχουμε υποχρέωση να δείξουμε αγάπη στην Ελλάδα».

«Αγάπη στην Ελλάδα αυτή που υπάρχει από τον Ομηρικών χρόνων με την Ελληνική γλώσσα και προ αυτής, αγάπη στην Ελλάδα των χρόνων της δημοκρατίας, του πολιτισμού, της Φιλοσοφίας και της καλλιτεχνίας. Αγάπη στην Ελλάδα πως στάθηκε όταν διατάθηκε από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αγάπη στην Ελλάδα για την μεγάλη της ιστορία που είχε με τους Μακεδόνες», πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μίλησε και για το μεγάλο θαύμα που έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος, τονίζοντας ότι «πάνω στο μεγάλο θαύμα που έκανε ο Μ. Αλέξανδρος, οικοδομήθηκε η συνάντηση του Χριστιανισμού με τον Ελληνισμό και μας έδωσε μια Ελλάδα που λέγεται Βυζάντιο».

«Κάποιοι περίεργοι επιστήμονες ωθούμενοι από άλλες ιδεολογίες, λένε τα δικά τους, όμως σήμερα υπάρχουν βιβλία καινούργια που λένε τι ήταν αυτό το Βυζάντιο και πόσα χρόνια έζησε, 1.000 χρόνια – 10 αιώνες», πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

Κλείνοντας ο κ. Άνθιμος, τόνισε ότι «ανεξάρτητα πολιτικών και κομματικών τοποθετήσεων - δεν την ενδιαφέρει την Εκκλησία – την Εκκλησία την ενδιαφέρουν η Ελλάδα η πίστη, το φρόνημα των μελών της, που είναι πολίτες της χώρας αυτής. Η Εκκλησία έχει υποχρέωση για τα παιδιά μας, για το μέλλον, για την ιστορία και για όλους αυτούς που ανέφερα να προσεύχεται και να επεμβαίνει».

Εμφανίσεις: 68979
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!