"Ασύστολα ψεύδη και φαντασιοπληξίες η τιμωρία ιερέα για συμμετοχή του σε αγώνες"

Image«Στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ουδείς ιερεύς ετιμωρήθηκε ποτέ για συμμετοχή του σε αθλητικούς αγώνες», απαντά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, σε όσους επεχείρησαν να τον εκθέσουν, ότι έκανε συστάσεις σε ιερέα τις Μητροπόλεως να μην πηγαίνει σε αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι «Ο τηλεοπτικός Σταθμός ALTER και ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ-1 με εκπομπές τους τής 13ης Απριλίου ε.ε., σε μεσημβρινή και νυκτερινή ζώνη, αντιστοίχως, επεχείρησαν και πάλι να συκοφαντήσουν, να ειρωνευθούν και να εκθέσουν τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμο, επειδή, κατά την πληροφόρησή τους, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος απηγόρευσε σε ιερέα τής Μητροπόλεώς μας (παρέθεσαν το όνομά του), να παρακολουθεί ποδοσφαιρικούς αγώνες του ΠΑΟΚ, ότι του έκαμε συστάσεις, και ότι επέβαλε στους ιερείς να μην πηγαίνουν στους αγώνες του ΠΑΟΚ και να παρακολουθούν τα τέρματα των αγώνων από θυρίδα πλησίον της ιεράς Μονής της αγίας Βαρβάρας!».

Αποκαλεί δε όλα αυτά «ασύστολα ψεύδη και φαντασιοπληξίες», τονίζοντας ότι «στην ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει ιερεύς με το όνομα που παραθέτουν».

Επίσης, αναφέρεται ότι «Στην ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ουδείς ιερεύς ετιμωρήθηκε ποτέ για συμμετοχή του σε αθλητικούς αγώνες και ουδέποτε υπεδείχθη προς τους ιερείς προτίμηση η απαρέσκεια σε αθλητικά σωματεία. Μάρτυρες οι 140 εφημέριοι της Μητροπόλεώς μας».

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζει και το θέμα που αφορά την δήλωση του εν λόγω ιερέα, τονίζοντας ότι «Η δήλωση του ιερέως έγινε πριν από ένα χρόνο και αφορά τον ίδιο και την ιερά Μητρόπολή του, που συνορεύει με την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

«Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, διατηρεί άριστες σχέσεις με όλα τα αθλητικά σωματεία, τέλεσε ο ίδιος αγιασμούς κατά την έναρξη των αθλητικών περιόδων, την δε παρελθούσα Κυριακή, μη δυνάμενος ο ίδιος να παραστεί λόγω υποχρεώσεων σε εκδήλωση του ΠΑΟΚ, όρισε ως εκπρόσωπό του τον αρχιμ. Χρυσόστομο Νάση, προϊστάμενο της ενορίας αγίας Μαρίνας Τούμπας, ο οποίος τέλεσε αγιασμό και μίλησε στους παράγοντες και στους αθλητές του ΠΑΟΚ», αναφέρει επίσης η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Τέλος, γίνεται λόγος για μεθοδευμένη επιθετικότητα κατά του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, η οποία οφείλεται στη αγωνιστικότητα του Μητροπολίτη για τα θέματα της Πίστεως και της Πατρίδος.

Συγκεκριμένα αναφέρει «Η κοινή γνώμη των συμπολιτών μας στη Θεσσαλονίκη, διατυπώνει την άποψη ότι όλη αυτή η επιθετικότητα εναντίον του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης οφείλεται στο γεγονός, ότι η αγωνιστικότητά του για τα θέματα τής Πίστεως, τής Πατρίδος μας και της Μακεδονίας ειδικότερα, ενοχλούν κάποιους πάρα πολύ και νομίζουν ότι έτσι μπορούν να αντιδράσουν».

Φώτο: Μπόνης

Εμφανίσεις: 45984
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!