Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Μητροπολίτης Κερκύρας

ImageΚατόπιν  προσκλήσεως  από  τους  εκ  Κερκύρας  ομογενείς  που  βρίσκονται  στις  ΗΠΑ  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μετέβη εκεί από την  Παρασκευή 9  Απριλίου 2010.  Ο Σεβασμιώτατος  φιλοξενήθηκε  στην  πόλη  Βηθλεέμ  της  Πενσυλβάνια. Είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους ομογενείς κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή του Θωμά 11 Απριλίου 2010 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βηθλεέμ. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε στους ομογενείς την συγκίνησή του για την επίσκεψη, για το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα σε Έλληνες που αγαπούν και νοσταλγούν την πατρίδα, σε ανθρώπους που προόδευσαν εργαζόμενοι σκληρά στη ζωή τους και που αποδεικνύουν ότι ο Έλληνας, όπου κι αν βρεθεί, αν μέσα του κρατά δυνατή την επιθυμία της προόδου, έχει την ικανότητα τόσο με την εργατικότητα του όσο και με τα χαρίσματά του να μπορέσει να προχωρήσει.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε ιδιαίτερα το γεγονός της διασώσεως της ελληνορθόδοξης παράδοσης από τους ομογενείς, όπως επίσης, δεν παράλειψε να σημειώσει την συγκίνησή του που βλέπει τους ομογενείς συσπειρωμένους γύρω από την Εκκλησία. Δεν είναι το κράτος και η πολιτεία που δίνει νόημα στη ζωή των Ελλήνων, αλλά η σχέση τους με την πίστη και την Εκκλησία.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι έρχεται από την Κέρκυρα κομίζοντας την χαρά 
του αναστάσιμου μηνύματος, την επίγνωση της πίστης, η οποία αντιστέκεται εις πείσμα των καιρών, στο πνεύμα της αλλοτρίωσης και του εκφυλισμού του ήθους, όπως επίσης και την επιθυμία για την μαρτυρία της αναστάσιμης αλήθειας, η οποία μόνο στην πίστη διασώζεται. Προέτρεψε τους ομογενείς να κρατήσουν αυτά τα τρία στοιχεία και να τα μεταδίδουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους, ώστε να παραμείνει αδιάσειστη η συνέχεια του Ελληνισμού σ’ έναν κόσμο που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για πρόοδο και ευημερία, αλλά που δεν μπορεί να νοηματοδοτήσει τη ζωή σε όλες της τις διαστάσεις.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε ακόμη το μοναστήρι της Αγίας Σκέπης στην Πενσυλβανία, όπου ορθόδοξες μοναχές, καθοδηγούμενες από τον προηγούμενο της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους γέροντα Εφραίμ, δίνουν μαρτυρία πίστης και ήθους, σύμφωνα με το ορθόδοξο ασκητικό και πνευματικό ιδεώδες στην καρδιά του δυτικού κόσμου. Ο Σεβασμιώτατος συζήτησε με την γερόντισσα Ολυμπιάδα, καθηγούμενη της Ιεράς Μονής, και εθαύμασε τα έργα τόσο τα πνευματικά, όσο και τα υλικά που επιτελούνται στο μοναστήρι, καθιστώντας το πόλο έλξης όχι μόνο για τους ορθόδοξους, αλλά και για όλους όσους έχουν πνευματικές ανησυχίες.

Ο  κ.  Νεκτάριος  είχε  την  ευκαιρία  να  επισκεφθεί  και  την  ελληνορθόδοξη  ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Easton της Πενσυλβανία, όπως επίσης και να παραβρεθεί στις συνεδριάσεις της Φιλοπτώχου Αδελφότητος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου Βηθλεέμ, καθώς και στη συνέλευση των συνταξιούχων ομογενών της κοινότητας, όπου απηύθυνε λόγους συμπαραστάσεως και οικοδομής, σε κλίμα αληθινής συγκίνησης.

Παντού ο Μητροπολίτης έδωσε στοιχεία για την διακονία της τοπικής Εκκλησίας στην Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά κοντά στον άνθρωπο, για τα ιδρύματα που συντηρεί, για τις προσπάθειες να οργανώνει νεανικό έργο, καθώς και για την αγωνία του σχετικά με τα προβλήματα που τα νησιά αντιμετωπίζουν, ιδιαιτέρως σε σχέση με την οικονομική κρίση, που οδηγεί πολλούς ανθρώπους να καταφεύγουν στην Εκκλησία για συμπαράσταση, τόσο υλική όσο και ηθική. Σε μια εποχή που το έργο της Εκκλησίας αμφισβητείται και διασύρεται, τόνισε ο κ. Νεκτάριος, εμείς προσπαθούμε όσο πιο αθόρυβα γίνεται, να δώσουμε την μαρτυρία στην εποχή μας και υπομένουμε τον σταυρό της αδικίας τόσο από το κράτος όσο και τα ΜΜΕ, αλλά και τους ποικίλους αμφισβητίες, χωρίς να υποστείλουμε τη σημαία της αγάπης. Είμεθα βέβαιοι, είπε ο Σεβασμιώτατος, ότι ο λαός του Θεού και γνωρίζει και αντιλαμβάνεται ότι η Εκκλησία είναι ζωντανή και στέκεται κοντά του, χωρίς να  προσδοκά και να προσπορίζεται υλικά οφέλη προς ίδιον συμφέρον, αλλά με διάθεση να δίδει και να προσφέρει.

Ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί την Τρίτη 13 Απριλίου 2010 στην Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, την γενική πρόξενο της Ελλάδος, καθώς και με τα προεδρεία των συλλόγων των εξ Ερείκουσας, Μαθρακίου και Οθωνών ομογενών, ενώ την Τετάρτη 14 Απριλίου 2010 κα μεταβεί στο Σικάγο, για να συναντηθεί και με τους εκεί ομογενείς.

Εμφανίσεις: 36644
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!