Δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για την Σχολή της Χάλκης

ImageΑπό την απάντηση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου σε ερωτήσεις τούρκων δημοσιογράφων σχετικά με το τι θα γίνει εάν η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν επαναλειτουργήσει, πληροφορήθηκα ότι ο Ηγέτης της Ορθοδοξίας μας, σκέπτεται την δημιουργία και λειτουργία Πατριαρχικής Θεολογικής Σχολής στην Αλεξανδρούπολη.

Το ενδεχόμενο, να ανεχθεί η Ευρώπη την εκδίωξη της Θεολογικής Σχολής από την Χάλκη, παράλληλα με την πικρία που μας δημιουργεί, με ενθουσίασε προσωπικά, αλλά και την τοπική μας κοινωνία και για το σκοπό αυτό, σε συνεννόηση με τον Νομάρχη Έβρου κ. Ζαμπουνίδη, παραχωρούμε στον Παναγιώτατο τεράστιο οικοδόμημα 15.000 τ.μ. στην Αλεξανδρούπολη ή εάν προτιμά ολόκληρη τη Νήσο Σαμοθράκη γι’ αυτό το σκοπό.

Τίθεμαι δε ο ίδιος και ολόκληρη η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως στη διάθεση του Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου για την εκπλήρωση  του έργου.

Εμφανίσεις: 61596
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!