Με μεγαλοπρέπεια η Ανάσταση στη Μητρόπολη Βεροίας

ImageΜε τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια  έγινε η τελετή της Αναστάσεως στη Βέροια, στην κεντρική πλατεία «Εληάς», με τη συμμετοχή χιλιάδων κόσμου από τις τρεις κεντρικές ενορίες της πόλης, του Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, των Αγίων Αναργύρων και του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος.

Της ακολουθίας της Αναστάσεως προέστη ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας  κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από  τους εφημερίους των τριών ενοριών.

Την Αναστάσιμη ποιμαντορική εγκύκλιο του Μητροπολίτη διάβασε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, ενώ αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων ανέγνωσε την Ευαγγελική περικοπή της Αναστάσεως και έψαλλε το «Χριστός Ανέστη».

Μεταξύ  των χιλιάδων πιστών που κατέκλυσαν την πλατεία «Εληάς» και τους γύρω δρόμους ήταν και ο βουλευτής Ημαθίας Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, ο Διοικητής του Β’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Θεόκλητος Ρουσάκης, ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, και άλλοι εκπρόσωποι φορέων του Νομού.

Μετά  το τέλος της Αναστάσιμης τελετής, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ενώ στον ίδιο Ναό, στις 11 το πρωί, προεξήρχε στον Εσπερινό της Αγάπης.

Όπως  συνηθίζεται, μετά το τέλος του Εσπερινού  της Αγάπης, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων  δέχτηκε πιστούς στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου αντήλλαξαν ευχές και τους μοίρασε το πασχαλινό, κόκκινο αυγό.

Στην πόλη της Νάουσας, στην τελετή της Αναστάσεως στην πλατεία Καρατάσου και στην Θεία Λειτουργία που ακολούθησε στο Ναό του Αγίου Μηνά, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νικοπόλεως κ. Πέτρος Καρατρούπκος (εφησυχάζων ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας).

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 91870
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!