Ο εορτασμός του Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

ImageΜε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, η εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Το βράδυ, και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως, και στην συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους κυρίου Αγαθονίκου, τη συμμετοχή της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του Νομού Πιερίας και πλήθος κόσμου.

Το πρωί της Κυριακής στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος και πάλι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους κυρίου Αγαθονίκου, το Ευαγγέλιο διαβάστηκε σε τέσσερις γλώσσες, Λατινικά, Ιταλικά, Αγγλικά, και Ρουμανικά.

Να αναφερθεί, ότι μετά το τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τα κόκκινα αυγά σε όλο το εκκλησιάσμα.

Τέλος, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κύριος Αγαθόνικος, τέλεσε τον Εσπερινό της Αγάπης στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, στο τέλος του οποίου όλο το εκκλησιάσμα ασπάστηκε το χέρι του Σεβασμιωτάτου, καθώς το ευαγγέλιο, την εικόνα της Αναστάσεως και τα άγια λείψανα, τα οποία κρατούσαν ο Ηγούμενος και οι πατέρες της Ιεράς Μονής.

Εμφανίσεις: 59885
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!