Με μεγαλοπρέπεια η 184η επέτειος της εξόδου της φρουράς των ελεύθερων πολιορκημένων στο Μεσολόγγι

ImageΜε ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για την 184η επέτειο της ΕΞΟΔΟΥ της φρουράς των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Το  Σάββατο ο πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε - εκτός του Σεβασμιωτάτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ - με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ καί Λευκάδος και Ιθάκης κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ, ο οποίος και προεξήρχε του Εσπερινού. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Θάνος Μωραΐτης.

Η πομπή ξεκίνησε από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και κατευθύνθηκε προς τον Κήπο των Ηρώων, όπου και έγινε η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση στεφάνων και η αναπαράσταση της ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη.

Με το πέρας της τελετής ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς παρέθεσε δείπνο στό ανακαινισμένο Σελίβείο Γηροκομείο Μεσολογγίου (Διαχειριστικής ευθύνης Ιεράς Μητροπόλεως) προς τιμήν των προσκεκλημένων Ιεραρχών.

Την Κυριακή των Βαΐων ετελέσθη ο όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο.

Στις 10.45΄ τελέσθηκε Δοξολογία παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια και χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ.

Εν συνεχεία, ξεκίνησε η πομπή προς τον κήπο των Ηρώων όπου έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και εκφωνήθηκε πανηγυρικός λόγος από τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης  κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Οι Εορτές Εξόδου έλαβαν τέλος με την παράθεση γεύματος από τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου προς τιμήν του Προέδρου κ. Καρόλου Παπούλια.

Image

Εμφανίσεις: 66749
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!