Ο Διδυμοτείχου εγκαινίασε Ναό των Αγίων 40 Παρθένων και Αμμούν του διακόνου

ImageΜε λαμπρότητα τελέστηκαν χθες Σάββατο του Λαζάρου τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων 40 Παρθένων και Αμμούν του Διακόνου στο νέο Κοιμητήριο Ν. Ορεστιάδος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό.

Στα πρώτα Εγκαίνια Ναού που τέλεσε ως Μητροπολίτης Δ. Ο. Σ., ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας καθιέρωσε τα Αντιμήνσια τα οποία θα διανεμηθούν σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς και τα Παρεκκλήσια της Μητροπόλεως για να τελείται πάνω σ΄ αυτά η Θεία Λειτουργία έχοντας την υπογραφή και τη σφραγίδα του νέου Μητροπολίτη.

Χθες το απόγευμα έγινε η  κατάθεση των ιερών Λειψάνων στον εγκαινιαζόμενο Ιερό Ναό και ακολούθησε Εσπερινός των Εγκαινίων, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού.

Σήμερα το πρωί στη λαμπρή τελετή των Εγκαινίων παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ορεστιάδος κ. Δημ. Μουζάς, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους της πόλεως, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Σαλαμάγκας, Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι καθώς και πλήθος πιστών που παρακολουθήσαν με ευλάβεια και κατάνυξη την ακολουθία και στην συνέχεια την πρώτη Θεία Λειτουργία.

Σήμερα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος  χοροστάτησε στον Εσπερινό στον  Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας  Διδυμοτείχου και σήμερα, Κυριακή  των Βαΐων θα ιερουργήσει στον  Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σουφλίου.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 73740
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!