Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Σύναξη πάντων των Φθιωτών Αγίων

ImageΜε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος η Σύναξη πάντων των Φθιωτών Αγίων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή 19 Μαρτίου με την μεταφορά των ιερών Λειψάνων του Οσίου Δαβίδ, του οσίου Σεραφείμ, του οσίου Αγάθωνος και του Αγίου Νεκταρίου από το Μητροπολιτικό Μέγαρο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Νικόλαο και τον ιερό Κλήρο.

Ακολούθως τελέσθηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στην οποία εχοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Στις 10 μ.μ. άρχισε ολονύκτιος αγρυπνία, η  οποία διήρκησε μέχρι τις 5 το πρωί. Τήν αγρυπνία ετέλεσε ο Καθηγούμενος τής Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Δίβρης Αρχιμ. Αρσένιος Κατερέλος  και έψαλλαν οι Πανοσιολογιώτατοι  πατέρες Γερμανός τής Ιεράς  Μονής Αγάθωνος και Δαμασκηνός τής Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδος, πλαισιούμενοι από νέους.

Το  πρωί έγινε Θεία Λειτουργία από  τόν Αρχιερατικό Επίτροπο Λαμίας Πρωτοπρ. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, ενώ το απόγευμα τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ελασσώνος κ. Βασιλείου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κυρίλλου και του Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου.

Την κυριώνυμο ημέρα Κυριακή 21 Μαρτίου  τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Βασιλείου, ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο.

Στο τέλος τής Θείας Λειτουργίας  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  εκφράζοντας και τα αισθήματα του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς, που έσπευσαν να συνεορτάσουν την Ιερά Σύναξη των Φθιωτών Αγίων, αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας που συνδέονται μεταξύ τους, επαίνεσε το θεάρεστο έργο, που επιτελούν και τους ευχήθηκε να έχουν υγεία, δύναμη και πνευματική πολυκαρπία.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ετίμησε τήν  κα. Γεωργία Καραπατάκη, που προσέφερε στην Ιερά Μητρόπολη 140 κιβώτια με γραφική ύλη, τα οποία απεστάλησαν στην Εξωτερική Ιεραποστολή και σε φτωχά παιδιά της Φθιώτιδος. Ο Σεβασμιώτατος απένειμε στην κα. Καραπατάκη το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως, μετά διπλώματος, και την ευχαρίστησε για την γενναιόδωρη προσφορά της.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Βουλευτής  κ. Χρ. Σταϊκούρας,ο Νομάρχης κ. Αθ. Χειμάρας, οι Στρατηγοί της ΜΕΡΥΠ, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εκπαιδεύσεως κ. Αργυρόπουλος και πλήθος κόσμου.

Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετεδόθησαν απεὐθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό FM1 και τον Τηλεοπτικό Σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδος.

Η εορτή τών Φθιωτών Αγίων  ολοκληρώθηκε το βράδυ με τόν Κατανυκτικό Εσπερινό, στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και ομίλησε για την Οσία Μαρία την Αιγυπτία και την μετάνοια ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας Αρχιμ. Γεράσιμος Φωκάς.

Εμφανίσεις: 52496
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!