Ο Φθιώτιδος Νικόλαος κοντά στα παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα και τα Αναλόγια

ImageΗ τρίτη εβδομάδα των Νηστειών είναι αφιερωμένη από την Ιερά Σύνοδο τής Εκκλησίας τής Ελλάδος  στις Ιερατικές κλήσεις. Για τον  λόγο αυτό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος κάλεσε τα παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα και τα Αναλόγια σε μία εκδήλωση προς τιμήν τους.

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 250 παιδιά, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας και περιελάμβανε εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια με συνοδεία μουσικών οργάνων, που απέδωσε η χορωδία του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας, υπό την διεύθυνση του κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Επίσης, ποιήματα σχετικά με τον Ιερέα και την Ιεροσύνη απήγγειλαν παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη την πολυμελή χορωδία και τα παιδιά που απήγγειλαν τα ποιήματα, απευθυνόμενος σε όλα τα παιδιά που ήρθαν από διάφορες ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφερείας, τόνισε την ιδιαίτερη συμβολή τους στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας και τις Ιερές Ακολουθίες.

Αναφέρθηκε σε εμπειρίες μικρών παιδιών κατά την Θεία Λειτουργία και τα προέτρεψε να μείνουν πιστά στην πίστη και παράδοση της Εκκλησίας μας.

Τέλος, τους ευχήθηκε να έχουν υγεία και πρόοδο, να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να διακονούν την Εκκλησία και τους Ιερείς και διένειμε σε όλους μικρή ευλογία.

Ακολούθησε  αναμνηστική φωτογραφία στα προπύλαια  του Ναού και μικρή δεξίωση, που προσέφερε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού.

Η ικανοποίηση και η χαρά των παιδιών από την εκδήλωση και την επικοινωνία τους με τον Σεβασμιώτατο και μεταξύ τους ήταν ζωγραφισμένη στα χαρούμενα πρόσωπά τους και εξέφρασαν την επιθυμία τους να έχουν συχνά τέτοιες ευκαιρίες ώστε να γνωρίζονται με παιδιά της ηλικία τους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα.

Image

Εμφανίσεις: 44299
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!