Δεκαεννέα Αρχιερείς στο Μνημόσυνο του μακαριστού Χαλκίδος Χρυσοστόμου Α΄

ImageΜε αισθήματα χαρμολύπης ετελέσθη στη Χαλκίδα το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010 το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄ (Βέργη).

Η Θεία Λειτουργία και η ιερά τελετή του Μνημοσύνου έλαβε χώρα στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου και συμμετείχε πλειάδα αγίων Αρχιερέων της Εκκλησίας μας, οι οποίοι προσήλθαν μαζί με πλήθος Ιερέων, τοπικών αρχόντων και ευσεβών χριστιανών, για να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος, ο οποίος κατέλειπε μνήμη αγαθού ποιμένος στις συνειδήσεις των μελών της Εκκλησίας.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κιτίου κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ (από την Εκκλησία της Κύπρου), Ζακύνθου κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Λαρίσης κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Ξάνθης κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, Δημητριάδος κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Καισαριανής κ. ΔΑΝΙΗΛ, Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Βελεστίνου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, Ζιχνών και Νευροκοπιου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. ΒΑΡΝΑΒΑ, Σισανίου και Σιατίστης κ. ΠΑΥΛΟΥ, Κορίνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ και Μεσσηνίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θερμοπυλών κ. ΙΩΑΝΝΟΥ και Φαναρίου κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ και του οικείου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Θηβών και Λεβαδείας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κανώπου κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας).

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας μητροπόλεως Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους στην Πόλη μας και τη συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντός μας.

Σε όλους όσους συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία προσεφέρθη το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «ΜΥΡΟΒΛΥΤΗΣ» του Μητροπολιτικού Ι. Ναού του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, το οποίο είναι αφιερωμένο εξ’ μολοκλήρου στον αοίδιμο Μητροπολίτη.

Image

Εμφανίσεις: 50370
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!