Θεολογική ημερίδα για τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά από την Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

ImageΗ Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της μνήμης του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης κατά τήν Β’ Κυριακή των Νηστειών τής Μ. Τεσσαρακοστής, την 28η Φεβρουαρίου διοργανώνει τις ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις.

1. Πανηγυρικός Εσπερινός το απόγευμα του Σαββάτου 27η Φεβρουαρίου ώρα 6.00 μ.μ. στο Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Γρηγορίου επί των οδών Μητροπόλεως και αγίας Σοφίας. Στον Εσπερινό θα χοροστατήση και θα ομιλήση ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

2. Όρθρος και Θεία Λειτουργία το πρωί τής Κυριακής από ώρας 7.15-10.45. Θα ακολουθήση λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνος του αγίου Γρηγορίου.

Θα συλλειτουργήσουν οι Μητροπολίται Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος καί Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μετά ιερέων και ιεροψαλτών.

3. Διοργανώνεται ωσαύτως Θεολογική Ημερίδα για την συμπλήρωση 650 ετών από της κοιμήσεως του αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, του Παλαμά, στην αίθουσα Ομιλιών έναντι της εισόδου του Ιερού Ναού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην Ημερίδα συμμετέχουν κληρικοί και λαϊκοί Θεολόγοι, ιδιαιτέρως δε οι καθηγηταί όλων των βαθμίδων των δύο Τμημάτων της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Προσκεκλημένοι είναι και όλοι οι καθηγηταί Θεολόγοι των Γυμνασίων και τών Λυκείων τής Θεσσαλονίκης.

Η Ημερίδα, μετά τους χαιρετισμούς, προβλέπει τρείς Εισηγήσεις από ισαρίθμους καθηγητές κατά την πρωινή Συνεδρία από 12.00-14.00, και τρεις εισηγήσεις κατά την απογευματινή Συνεδρία από 17.00-19.00. Θα επακολουθήσουν συζητήσεις επί του θεολογικού περιεχομένου τών Εισηγήσεων.

Εμφανίσεις: 52341
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!