Μητρόπολη Μπουένος Άιρες: Κυριακή της Ορθοδοξίας – Διορισμός Πρωτοσυγκέλλου

ImageΤην περασμένη Κυριακή η μεγαλοπρέπεια και η λαμπρότητα διακρίθηκε στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό « Κοίμησης της Θεοτόκου»  της Ιεράς Μητρόπολης Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής, όπου οι πιστοί, νέοι και παιδιά, της περιοχής της Βίλλια Κρέσπο και Παλέρμο (Villa Crespo, Palermo), αλλά και άλλων περιοχών της αργεντίνικης πρωτεύουσας, έσπευσαν για να κατακλύσουν το Ναό.

Της Θείας Λειτουργίας και της Λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταράσιος, Υπέρτιμος και Έξαρχος Νοτίου Αμερικής, και με την συλλειτουργία των: Αρχιμανδρίτη Ιωσήφ Μπός (Iosif Bosch) και του Αιδεσιμότατου Πρεσβύτερου Λουκά Κυπριάδη.

Παρόντες επίσης, μεταξύ άλλων, οι:  Άρχων Χαρτοφύλαξ της Μεγάλης Εκκλησίας του Χριστού και μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συνεδρίου, κ. Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου, ο πρόεδρος του Αλληλοβοηθητικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου, κ. Κωνσταντίνος Βεργίρης, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Προγράμματος El Otro Medio (για περιβαλλοντικά θέματα) κ. Δρ. Ιωάννης Δήμας, και ο επιχειρηματίας και στενός συνεργάτης της Εκκλησίας κ. Θωμάς Κουτσούκος.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της  Ιεράς Ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταράσιος ανακοίνωσε το διορισμό του Αρχιμανδρίτη Ιωσήφ ως Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Μπουένος Άιρες και Ν. Αμερικής και συγχρόνως ως  Ιερατικός Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού « Κοίμηση της Θεοτόκου» από την επόμενη 1η Μαρτίου.Image

Αξίζει να σημειωθεί πως καθιερώνονται για πρώτη φορά στην  ιστορία της Ιεράς Μητρόπολης Μπουένος Άιρες τα καθήκοντα Πρωτοσύγκελλου.

Σήμερα, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ταρασίου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, με αφορμή την ονομαστική εορτή του Μητροπολίτης Ταράσιου, η «Ελληνική Κοινότητα Μπουένος Άιρες» θα παραστήσει δεξίωση προς τιμή του Μητροπολίτη.

Εμφανίσεις: 99086
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!