Παρατείνεται η ανάκριση για τις εικονικές επιχορηγήσεις προς τη Μητρόπολη Ρόδου

ImageΚαι νέο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στο νομικό σίριαλ της υπόθεσης με τις εικονικές επιχορηγήσεις ύψους 1.788.393 ευρώ της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Δήμου Ροδίων προς την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Όπως έγραψε η εφημερίδα 'δημοκρατική' με πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου η ανάκριση για την υπόθεση παρατάθηκε μέχρι την 23η Αυγούστου 2010.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στις 23 Φεβρουαρίου 2010 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που η συγκεκριμένη δικογραφία επέστρεψε για τη διενέργεια συμπληρωματικών ανακριτικών πράξεων σε τακτικό ανακριτή χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωσή της.

Ως εκ τούτου το δικαστικό συμβούλιο ενέκρινε την παράταση της περαίωσης της συγκεκριμένης δικογραφίας γι ακόμη ένα 6μηνο.

Αφορμή για την παράταση της ανάκρισης, αποτέλεσαν νέα στοιχεία που προέκυψαν από την έκθεση της Επιθεωρήτριας της Οικονομικής Επιθεώρησης Κρήτης κ. Ζερβάκη.

Οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση διώκονται με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης ποσού ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας σε συνδυασμό με τον Ν. 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, της πλαστογραφίας με χρήση κατ' εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνει τα 73.000 ευρώ, της απάτης κατ' εξακολούθηση με προξενηθείσα ζημία σε βάρος του δημοσίου άνω των 73.000 ευρώ, της παράβασης του νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.

Η πολύκροτη υπόθεση εξακολουθεί να ταλανίζει την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και δημιουργεί 'τριγμούς' στο εσωτερικό της, παρά το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αρνείται συστηματικά να πάρει θέση επί του θέματος επικαλούμενος το γεγονός ότι 'όλα αυτά δεν έγιναν επί της θητείας του'.

Στους φερόμενους ως εμπλεκόμενους περιλαμβάνονται δημοτικοί σύμβουλοι (τέως και νυν), ο τέως Μητροπολίτης Ρόδου κ. Απόστολος και ο νυν Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου - Αστυπαλαίας κ. Παϊσιος (τότε πρωτοσύγκελος στην Ι.Μ.Ρ.)

Εμφανίσεις: 41833
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!