Με λαμπρότητα η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Βενετία

ImageΗ ιστορική και μεγαλοπρεπής εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων στη Βενετία, ο Καθεδρικός Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης, αποτελεί, εδώ και 500 σχεδόν χρόνια, το κέντρο των Ορθοδόξων της ευρύτερης περιοχής της βορειοανατολικής Ιταλίας.

Οι Έλληνες, και όλοι οι υπόλοιποι Ορθόδοξοι ενορίτες της εκκλησίας, αιώνες τώρα, προσέρχονται καθημερινά στον ιερό αυτό χώρο, το καύχημα της Ελληνικής Ορθόδοξης Διασποράς, για να ζητήσουν τη Χάρη του Θεού και την προστασία της Παναγίας και των Αγίων.

Ιδιαίτερα, όμως, ο ναός πλημμυρίζει από ευγνώμονες πιστούς κατά τις μεγάλες εορτές, όπως την Κυριακή της Ορθοδοξίας, η οποία εθεωρείτο ανέκαθεν η μεγάλη εορτή της ιστορικής Κοινότητας των Ορθοδόξων Ελλήνων Βενετίας, καθώς και όλων των Ορθοδόξων της περιοχής, που προσπαθούσαν και προσπαθούν μέχρι σήμερα, με την πνευματική καθοδήγηση και φροντίδα της Μητρός Εκκλησίας να διατηρήσουν ζωντανή την πίστη και την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα των πατέρων μας στη Διασπορά.

Εκατοντάδες πιστοί κάθε εθνικότητας, Έλληνες, Ρώσοι, Σέρβοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Γεωργιανοί, Αλβανοί Μολδαβοί και Ιταλοί, καθώς και οι Ορθόδοξες Ελληνικές Αρχές της Γαληνοτάτης, κατέκλησαν, από νωρίς το πρωί, το Μητροπολιτικό Ναό για να παρακολουθήσουν τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Γεννάδιου, ο οποίος χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον έγγαμο Ιταλό διάκονο Κασσιανό Travaglioni, δικηγόρο.

Έπειτα από την ανάγνωση της Πατριαρχικής και Συνοδικής Εγκυκλίου, τελέσθηκε, σε κλίμα συγκίνησης, το καθιερωμένο Μνημόσυνο των ευεργετών και ενοριτών της εκκλησίας και Κοινότητας, καθώς και η λιτάνευση των ιερών εικόνων και λειψάνων που φυλάσσονται, ως ανεκτίμητος πνευματικός θησαυρός, στην ιστορική εκκλησία, μεταξύ των οποίων είναι η δεξιά χείρα του Μεγάλου Βασιλείου, και τμήματα των αγίων Γεωργίου του μεγαλομάρτυρος, Βαρθολομαίου του αποστόλου, Θεοδώρου Στρατηλάτου, Ιωάννου του Ελεήμονος κ.α. Απευθυνόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος στον Πρόεδρο και τα μέλη της εορτάζουσας Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητος Βενετίας, τους οποίους συνεχάρη και ευχήθηκε, αλλά και σε όλους τους πιστούς, τους ζήτησε να συνεχίσουν να ομολογούν την Ορθόδοξη πίστη των Πατέρων μας, όπως αυτή εκφράζεται από τους Πατέρες της Εκκλησίας και τη Θεία Λατρεία, μεταδίδοντάς την ακέραια και ανόθευτη στις επερχόμενες γεννεές, και παραμένοντας πιστά και αφωσιωμένα τέκνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Ιερού Κέντρου της Ορθοδοξίας.

Στη συνέχεια η εορτάζουσα ιστορική Κοινότητα Βενετίας, η οποία υπήρξε η πρώτη μεγαλώνυμη Κοινότητα της Ορθοδόξου Διασποράς, και η οποία ήδη από το 1998 εόρτασε τα 500 έτη από την ίδρυσή της, παρέθεσε, στη Μεγάλη Αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως, δεξίωση στα μέλη της και σε όλους τους Ορθόδοξους πιστούς.

Image

Εμφανίσεις: 39496
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!