Με λαμπρότητα η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Καστοριά

ImageΜε λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας και η αναστύλωση των Αγίων και Σεπτών Εικόνων, στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ πάντων των Αρχιερατευσάντων και ιερατευσάντων στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς Αρχιερέων και Κληρικών, καθώς επίσης όλων των δωρητών και ευεργετών στο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκε εγκύκλιος του  Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για τον διάλογο μεταξύ των Εκκλησιών, την οποία και ανέγνωσε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου Επισκόπου, στο τέλος του οποίου μίλησε ο γνωστός Καθηγητής Πανεπιστημίου των Αθηνών Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός με θέμα την Ορθοδοξία και τις αιρέσεις.

Εμφανίσεις: 45094
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!