Με μεγαλοπρέπεια η εορτή των Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδας

ImageΜε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθη φέτος η εορτή των Αγίων Θεοδώρων, Πολιούχων της Νέας Ορεστιάδος, με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως.

Αφ΄ εσπέρας, προσκεκλημένοι του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού προσήλθαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Δράμας κ. Παύλος, ο οποίος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, έψαλλε την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου και ομίλησε καταλλήλως παρουσία των Αρχών του τόπου και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας ετελέσθη Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξα-νδρουπόλεως κ. Ανθίμου, ο οποίος και ομίλησε. Εν συνεχεία σχηματίστηκε πομπή και έγινε η λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων Θεοδώρων και της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Δαδιάς, η οποία μεταφέρθηκε χάριν αγιασμού και ευλογίας των πιστών από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Μητροπόλεως μας. Στην κεντρική πλατεία της πόλεως τελέστηκε αρτοκλασία και εκεί ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός μίλησε για την ανάγκη ενότητας γύρω από το Χριστό και την Εκκλησία και ευχαρίστησε τους παρισταμένους.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γεώργιος Ντόλιος, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος κ. Δημήτριος Μουζάς, οι Βουλευτές κ. Ελ. Τσιαούση και Αλ. Δερμετζόπουλος, ο Έπαρχος Β. Έβρου κ. Πολ. Αντωνιάδης, ο Αντινομάρχης Έβρου κ. Ιω. Παπαϊωάννου, ο Ταξίαρχος της 3ης Ταξιαρχίας, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλεως και της περιφερείας αυτής.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός ομίλησε στον μεθεόρτιο Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγ. Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος και παρακολούθησε εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια του εορτασμού των Πολιούχων της Ν. Ορεστιάδος Αγ. Θεοδώρων.

Image

Εμφανίσεις: 59260
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!