Μητροπολίτης Άνθιμος "Είμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση σαν Κράτος"

Image«Την περίοδο που μας πέρασε, ασχολήθηκα με πολλά επίμαχα θέματα και δεν είναι όπως λένε μερικοί θέματα πολιτικής. Είναι θέματα που αφορούν την πνευματική υπόσταση των Χριστιανών, για τους οποίους η Εκκλησία, οι Ποιμένες και οι πνευματικοί έχουν ευθύνη», τόνισε σήμερα από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος τόνισε, ότι τα θέματα που έχει θίξει έγιναν η αφορμή να γίνουν πολλές συζητήσεις και αναφορές, σε έντυπα και Μ.Μ.Ε, «αν και μερικές φορές γράφτηκαν και κάποιες υπερβολές, κάτι όμως που μας δεν μας ενδιαφέρει», όπως τόνισε.

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει εμάς, είναι ότι σχολιάζουν και ακούν και επηρεάζονται από τις γνώμες και τις θέσεις της Εκκλησίας από του άμβωνος της Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικά της Εκκλησίας», συνέχισε ο κ. Άνθιμος.

Ακόμη, τόνισε: «Πρέπει λοιπόν να σας πω, ότι είναι δεδομένο πως είμαστε σε μια κατάσταση κρίσιμη σαν Κράτος! Αυτό το ένδοξο Κράτος που είναι μικρό, αλλά είναι όντως ένδοξο και να ξέρετε ότι σαν Κράτος κινδυνεύουμε και οι κίνδυνοι είναι τα εθνικά μας θέματα που είναι μεγάλα και τρομακτικά».

«Αυτό που ακούσατε από τον Πρωθυπουργό που δεν είναι λάθος, ότι χάσαμε τμήμα της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Δεν λένε ότι μας πήρανε κανένα κομμάτι γης, και αυτό το ζητούνε και το επιχειρούνε οι γείτονες από Ανατολών και από Βορρά. Αλλά ποιο είναι, ότι εμείς χάσαμε ένα κομμάτι από την αξιοπρεπή παρουσία μας, στη Διεθνή Κοινότητα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Εν συνεχεία, ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων, από τη στιγμή που οι δύο χώρες η Γερμανία και η Γαλλία είπαν να βοηθήσουν την Ελλάδα, «Άμα δείτε τη γράφουν μεγάλες εφημερίδες εναντίον μας, θα φρίξετε και θα ντραπείτε! Άρα αυτό που λέει ο Πρωθυπουργός έχει δίκιο στο συγκεκριμένο, ότι δηλαδή είμαστε ζημιωμένοι, είμαστε χαμένοι στο Διεθνές και κυρίως στο Ευρωπαϊκό επίπεδο, εξαιτίας της καταστάσεως μας, όσον αφορά την οικονομία και της υποχρεώσεις που μας επιτάσσει η Ε.Ε.», τόνισε.

«Έχουμε όμως μέσα σε αυτά, στα μεγάλα θέματα τα εθνικά και τα οικονομικά και αυτό που εμάς καίει περισσότερο και ανακινείτε αυτές τις ημέρες. Το θέμα αυτό είναι το θέμα που αφορά τη Μακεδονία μας, το θέμα που αφορά τη διαφορά μας με τα Σκόπια», συνέχισε ο κ. Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ανέφερε στους πιστούς για το θέμα αυτό δύο ενδεχόμενα, το πρώτο είναι ότι «ο Πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε τον δικό μας Πρωθυπουργό στα Σκόπια, και εκείνος απήντησε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει προετοιμασία για να επιτύχει η επίσκεψη και η συνεργασία. Αλλά για να ελεχθεί αν είναι δυνατόν να υπάρξει μια τέτοια επίσκεψη, θα πάει ο δικός μας αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για να συζητήσει πάνω σε αυτό το θέμα».

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Άνθιμο το δεύτερο ενδεχόμενο είναι το εξής: «Από την άλλη πλευρά μας έρχεται 23 του μηνός ο κ. Νίμιτς, αυτός έχει γίνει πλέον ιστορικό πρόσωπο σε εμάς! Πάει και έρχεται και ποτέ τίποτα δεν κατάφερε, αλλά δεν ξέρω αν φταίει αυτός η τα θέματα, η οι Σκοπιανοί. Σε μεγάλο όμως επίπεδο και ποσοστό φταίνε οι Σκοπιανοί!».

Επίσης, ο κ. Άνθιμος ανέφερε τις τρείς διαφορές που υπάρχουν, τονίζοντας «η πρώτη είναι ότι δεν μπορούν να λέγονται Μακεδονία, η δεύτερη ότι δεν υπάρχει Μακεδονική Εθνότης και ή τρίτη είναι ότι δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα. Κρατήστε και τα τρία αυτά, διότι είναι βασικότατα και κυριότατα προβλήματα, από τα οποία δεν πρέπει να υποχωρήσουμε. Αν ακόμα δεν λύθηκε το Σκοπιανό πρόβλημα, είναι διότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υποχωρήσει στα θέματα αυτά και να ακούει να τραγουδάνε οι Σκοπιανοί "εσείς οι εγκληματίες Έλληνες μας πήρατε την αρχαία Μακεδονία, δηλαδή την Βεργίνα το Δίο κ.λ.π." . Τέτοια πράγματα φρικτώδη και τρομερά».

Τέλος, ο κ. Άνθιμος τόνισε «η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική! Είναι ένα μεγάλο θέμα που μας καίει, και ελπίζουμε, και πιστεύουμε, και ευχόμεθα και προσευχόμαστε να πάει καλά και να μην αδικηθεί η Ελλάδα».

Εμφανίσεις: 46460
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!