Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο πολιούχος του Ληξουρίου

ImageΜε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο πολιούχος του Ληξουρίου, Άγιος Χαράλαμπος, όπου την εορτή κόσμησαν δύο αρχιερείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος.

Η εορτή πραγματοποιήθηκε με τρόπο πανηγυρικό τόσο από τους ιερωμένους όσο και από εκκλησιαστική ψαλτική παρέα υπό τη διεύθυνση του κ. Νικόλαου Βάλσαμου.

Συγκινητική ήταν η αδελφική προσφώνηση του Μητροπολίτου Κεφαλλήνιας προς τον αδελφό εν Χριστώ και συλλειτουργό του, Μητροπολίτη Μηθύμνης, που κάθε χρόνο ευχαρίστως αποδέχεται την πρόσκληση για να βρίσκεται στην Κεφαλονιά για να συμμετέχει στην εορτή του Αγίου Χαραλάμπους.

Ο Μητροπολίτης Σπυρίδωνας αφού ευχαρίστησε τον κ. Χρυσόστομο του ευχήθηκε να φτάσει τα χρόνια του Αγίου Χαραλάμπους 113, με υγεία και αγάπη και πάντα να τιμά τον μεγαλομάρτυρα Άγιο.

Ο Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος ανταπέδωσε τις ευχαριστίες αποκαλώντας τον Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, πατέρα και αδελφό λέγοντάς του «ότι για αυτόν είναι τα πάντα, ότι έχω και δεν έχω», και ότι είναι χαρά του να βρίσκεται στην Κεφαλονιά κ στο Ληξούρι για τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους, μέσα σε δικούς του ανθρώπου και φίλους.

Να αναφερθεί, ότι το πανηγύρι ολοκληρώθηκε το απόγευμα, με μια σύντομη λιτανεία του θρόνου του Αγίου και με την Παράκληση.

Επίσης το παρόν τους έδωσαν η δήμαρχος Παλικής κ. Νόπη Αλεξανδροπούλου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παλικής και ο νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Διονύσιος Γεωργάτος.

 Image

Εμφανίσεις: 45268
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!