Τριφυλίας Χρυσόστομος "Είμαστε υπερήφανοι για τον πολιούχο μας"

ImageΜε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εόρτασαν και φέτος στα Φιλιατρά τον πολιούχο τους, Άγιο Χαράλαμπο με την παρουσία πλήθους κόσμου από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Τις εκδηλώσεις αυτές τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και Κορωνείας κ. Παντελεήμονας, καθώς και ο οικείος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος.

Επίσης, παρέστησαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, Υπουργοί, Υφυπουργοί, βουλευτές, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Ο γενικός Γραμματέας της περιφέρειας Πελοποννήσου, ο νομάρχης Μεσσηνίας, Εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, Εκπρόσωποι κομμάτων του Νομού, Δικαστικών και λοιπών αρχών.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, έκανε λόγο για την προσέλευση των νέων ανθρώπων στην Εκκλησία.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, εξέφρασε την ενότητα του λαού και του ιερού κλήρου.

«Είμαστε Υπερήφανοι τόνισε για τον πολιούχο μας. Για τον Άγιο ιερομάρτυρα Χαραλάμπη τον θαυματουργό. Γι αυτόν που σήμερα συνήγειρε πλήθη και ήρθαν από το Εξωτερικό, από την βόρεια Ελλάδα από την νησιωτική από την ηπειρώτική, από πολλά μέρη της Ελλάδας για να τον ευγνωμονήσουν, και να διαλαλήσουν το Θαύμα του», συνέχισε ο κ. Χρυσόστομος.

Τέλος, να αναφερθεί, ότι οι φιλαρμονικές, τα αγήματα Στρατού, και Αεροπορίας, προσκόπων και σχολείων συνόδευαν την λιτανεία της εικόνας στους δρόμους των Φιλιατρών.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 89037
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!