Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός λειτούργησε στο ναό των Αγ. Αποστόλων στη Στουτγάρδη

ImageΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός βρίσκεται στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο βορείου Έβρου κ. Πολυχρόνη Αντωνιάδη τον Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Παρασκευά Πατσουρίδη τον Δημοσιογράφο κ. Σταύρο Παπαθανάκη και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Δαμασκηνό.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, επισκέπτεται τη Γερμανία σε μια προσπάθεια συνάντησης με τους συλλόγους των Βορειοεβριτών.

Σήμερα το πρωί λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Στουτγάρδη, όπου μίλησε σε πολυπληθές εκκλησίασμα.

Το απόγευμα σε μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων έκοψε την βασιλόπιτα της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων μεταξύ αυτών και των Συλλόγων Πετρωτών, Πενταλόφου, Βύσας, Ορμενίου, Μεταξάδων, Πετράδων.

Να αναφερθεί, ότι στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι και άλλων Θρακικών Συλλόγων.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την ανάγκη επικοινωνίας της τοπικής μας Εκκλησίας με τα απόδημα τέκνα της, και εξέφρασε την επιθυμία για μια στενότερη συνεργασία με το πολύτιμο αυτό κομμάτι των απόδημων Εβριτών .

Ο Σεβασμιώτατος αύριο θα επισκεφθεί τους Ιερούς Ναούς Αναλήψεως του Σωτήρος Στουτγάρδης, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Waiblingen και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Esslingen, συνοδευόμενος από τον π. Ζαχαρία Μπατζακάκη, εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου.

Image

Εμφανίσεις: 71239
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!