Η Μητρόπολη Καστορίας για τον μακαριστό Μητροπολίτη Γερμανό Καραβαγγέλη

ImageΕβδομήντα πέντε (75) χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από τον θάνατο του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Μακαριστού Μητροπολίτου Καστοριάς κυρού  Γερμανού Καραβαγγέλη.

Η Ιερά  Μητρόπολη Καστοριάς  θα αποτίσει φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης διοργανώνοντας την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου εκδηλώσεις μνήμης.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναφέρθηκε με δηλώσεις του  ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ Σεραφείμ.

Στις 7 το πρωί της Κυριακής θα τελεσθεί πολυαρχιερατική  Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, προεξάρχοντος του Πατριαρχικού Εκπροσώπου του Οικουμενικού πατριάρχη κ Βαρθολομαίου, Μητροπολίτη Αυστρίας κ Μιχαήλ και πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας στις 11.15 η Μητρόπολη θα τιμήσει τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο με το ανώτατο παράσημο τιμής της τοπικής Εκκλησίας.

Στις 11 το πρωί θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη δέηση  και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο  Ηρώο, όπου βρίσκονται τοποθετημένα τα οστά του μαρτυρικού Ιεράρχη.

Τέλος, στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί κεντρική επετειακή εκδήλωση στο Ξενοδοχείο «Δέδης» με ομιλητή τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ Μιχαήλ.

Εμφανίσεις: 76178
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!