Πρώτο Ιεραποστολικό Σχολείο στη Ζιμπάμπουε - Ιερ. Κοσμάς Γρηγοριάτης

ImageΑυτές τις ημέρες ξεκίνησε επίσημα η λειτουργία του πρώτου Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Σχολείου στην Ζιμπάμπουε.

Το σχολείο εγκαινιάστηκε στις 12 Μάιου 2009 από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β’, βρίσκεται εντός του Ιεραποστολικού Κέντρου Αγίου Νεκταρίου στο Χαράρε και ανεγέρθηκε με έξοδα του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» με πρωτοβουλία του Προέδρου του κ. Γεωργίου Ασλανίδη και στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το σχολείο φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Ιεραποστόλου Ιερομονάχου Κοσμά Γρηγοριάτη, Διευθυντής είναι ο εκπαιδευτικός Ιερέας π. Αυγουστίνος Moketsi, μαθητεύουν 210 μαθητές και μαθήτριες και διδάσκουν 5 πεπειραμένοι εκπαιδευτικοί.

Η λειτουργία του σχολείου ξεκίνησε με αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Γεώργιος, στην παρουσία του Ύπατου Αρμοστή της Κύπρου στην Νότιο Αφρική Πρέσβη κ. Αργύρη Αντωνίου, των κοινοτικών αρχών, του Διευθυντή της Ελληνικής Ακαδημίας, του Διευθυντή Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, των γονέων και κηδεμόνων και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Αντωνίου απευθυνόμενος στην μαθητιώσα νεολαία, μεταξύ άλλων εξέφρασε την ευαρέσκεια για την ολοκλήρωση του έργου, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, αναφέρθηκε στο Κυπριακό πρόβλημα και διένειμε δώρα σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες.

Image

Εμφανίσεις: 40099
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!