Ο Δαμασκηνός τέλεσε την 5η χειροτονία του ως Μητροπολίτης Διδυμοτείχου

ImageΟ Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ν. Ορεστιάδος.

Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Διάκονο π. Παρασκευά Τουλούμπα εκ Ν. Ορεστιάδος.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας χειροθέτησε Αναγνώστες τους εκ Νέας Ορεστιάδος καταγομένους, Θεοφάνη Δημητράδη καθηγητή και Σταύρο Χαλιαμπάλια,  Κων/νο Ασκητίδη και Κων/νο Γεωργόπουλο, μαθητές Λυκείου.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Έβρου κ. Αλ. Δερμρτζόπουλος, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος κ. Δημήτριος Μουζάς, Δημοτικοί, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της πόλεως καθώς και πλήθος κόσμου.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις βασιλόπιτες του Συλλόγου Πολυτέκνων Β. Έβρου, του Συλλόγου του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ν. Ορεστιάδος και Περιφερείας, στην Ν. Ορεστιάδα και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, παράρτημα Διδυμοτείχου.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος ομίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Χριστιανική Ένωση Γονέων  Ν. Ορεστιάδος και ήταν αφιερωμένη στη μητέρα, με την ευκαιρία της επερχομένης εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου.

Αργότερα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στους Μεταξάδες, όπου ευλόγησε την βασιλόπιτα του Συλλόγου Γυναικών της κωμοπόλεως.

Image

Image

Εμφανίσεις: 75911
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!