"...Δεύτε Τήνιοι πολίται να πανηγυρίσωμεν..." (Φωτογραφίες)

ImageΜε ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, στην Ιερά Νήσο Τήνος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, συμπαραστατούμενου από τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι Πολιτειακές και Στρατιωτικές Αρχές του Νησιού, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Νομάρχης Κυκλάδων, οι Δήμαρχοι Τήνου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πανόρμου και πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, που τίμησε με την παρουσία του, τους εορτασμούς της ευρέσεως της ιεράς εικόνος της Μεγαλόχαρης.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Δωρόθεος, μεταξύ άλλων τόνισε: «Σήμερα εορτάζουμε την 187η επέτειο από την εύρεση της Αγίας εικόνος της Παναγίας. Σας καλωσορίζω, Σεβασμιώτατε και αγαπητέ αδελφέ κ. Νικόλαε, εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής του Ιδρύματος της Παναγίας της Τήνου και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, διότι αποδεχθήκατε την πρόσκληση μας. Πολύ ευγενικά ήρθατε εν καρδία κιμώλος και συνεορτάζετε από χθες μαζί μας».

«Ήρθατε Σεβασμιώτατε, στο ιερό νησί της Παναγίας μας, το οποίο κοσμούν 30 ενοριακοί ναοί και 30 ιερά θυσιαστήρια τα οποία διακονούν ευσυνείδητοι και άξιοι κληρικοί. Η Τήνος έχει ένα ιστορικό Μοναστήρι στο όρος Κεχροβούνι, όπου εκεί έζησαν και συνεχίζουν να μονάζουν αγίες και ενάρετες μορφές, οι οποίες είχαν τον ζήλο να μιμηθούν την ισάγγελη πολιτεία», συνέχισε ο κ. Δωρόθεος.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Σύρου τόνισε ότι «Το ιερό προσκύνημα αποτελεί την καρδιά της ιεράς νήσου, όπου η κοινωνική και φιλανθρωπική δράση ακτινοβολεί πλέον εις όλον τον κόσμον. Ένα προσκύνημα, όπου η αξιοποίηση και του τελευταίου δίλεπτου του ανωνύμου πονεμένου προσκυνητή, αξιοποιείτε σε έργα αγάπης και φιλανθρωπίας σε ολόκληρο τον κόσμο».

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Δωρόθεος, αναφέρθηκε στα λεγόμενα «ΤΗΝΙΑ», τους πρώτους Πανελλήνιους αγώνες, τονίζοντας ότι «Από εδώ εγεννήθησαν τα ΤΗΝΙΑ, οι πρώτοι πανελλήνιοι αθλητικοί αγώνες το 1755, οι οποίοι υπήρξαν οι προπομποί των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896. Αυτά τα «ΤΗΝΙΑ» λησμονηθέντα μέσα στη λήθη του χρόνου, επαναβίωσαν προ δεκαετίας μαζί με την καλή διάθεση και σκέψη του τότε δημάρχου κ. Σάββα Απέργη».

Επίσης, ο κ. Δωρόθεος τίμησε όλα τα αθλητικά σωματεία και τους αθλητές του νησιού, με το μετάλλιο της Οσίας Μεθόδιας της εν Κιμώλου, της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος,  τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου, στην προτομή του τότε μητροπολίτη Τήνου κυρού Γαβριήλ, όπου ευρέθηκε η αγία εικόνα της Παναγίας.

Να αναφερθεί, ότι στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί λιτανεία της ιεράς εικόνας εις ανάμνηση της ευρέσεως της Αγίας εικόνος στα σοκάκια της Τήνου, από τον Τηνιακό λαό (στις 14:00 το 1823 βρέθηκε η εικόνα της Μεγαλόχαρης).

Φωτογραφίες: Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "ROMFEA.GR"

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 81930
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!